Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2021 11:32
Čas čtení 0:52
Vojtěch Vanda

ČHMÚ varuje před silným větrem: Hrozí hlavně v Praze a okolí

ČHMÚ varuje před silným větrem: Hrozí hlavně v Praze a okolí
Zdroj: FOTO TASR - Štefan Puškáš
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Pražané a Středočeši by si měli na silný vítr ještě dávat pozor.

Čechy, zejména okolí Prahy, se silného větru ještě nezbaví. I v pátek vyhlásil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) výstrahu před silnými poryvy na území hlavního města, v jeho nejbližším okolí ve Středočeském kraji a také na významné části Ústeckého kraje. Přestože bude síla větru mnohem nižší než včera, meteorologové varují před padáním stromů a dalšími komplikacemi.

Doporučeno
OBRAZEM: Takto vichřice Ignác pustoší Česko OBRAZEM: Takto vichřice Ignác pustoší Česko 21. října 2021 14:44

Ústav vyhlásil nízký stav nebezpečí, jelikož hrozí silný vítr s nárazy 15 20 m/s, což je v přepočtu 5070 km/h. Na pozoru by se měli mít hlavně obyvatelé Prahy, Středočeského kraje (Beroun, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Černošice, Český Brod, Kladno, Kolín, Kralupy nad Vltavou, Lysá nad Labem, Mělník, Mladá Boleslav, Neratovice, Nymburk, Poděbrady, Rakovník, Říčany, Slaný) a Ústeckého kraje (Kadaň, Litoměřice, Louny, Lovosice, Podbořany, Roudnice nad Labem, Žatec).

A přestože je vichr Ignác už mimo naše území, i tento poryv větru dokáže napáchat škody. Znovu mohou padat stromy a vznikat škody na budovách. Meteorologové proto varují před úrazy příčinou uvolněných předmětů či větví. Hrozí také komplikace v dopravě. Výstraha trvá od pátečního poledne až do desáté hodiny večerní. 

Domů
Sdílet
Diskuse