Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. října 2021 17:02
Čas čtení 1:01
Radim Šlechta

Muž v Plzni zemřel během policejního zásahu. Zkolaboval poté, co policie použila donucovací prostředky

Muž v Plzni zemřel během policejního zásahu. Zkolaboval poté, co policie použila donucovací prostředky
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Policie se případem zabývá. Bližší informace ale poskytovat nebude.

Ve středu ráno zemřel v Plzni člověk po policejním zákroku. Policie musela použít donucovací prostředky poté, co se muž snažil dostat do zavřeného domu a napadl svého příbuzného a příslušníka policie. Bezpečnostní složky se případem zabývají, zatím ale nebudou poskytovat bližší informace. Policie o tom informovala na svých stránkách.

„Po příjezdu policistů na místo se muž choval agresivně a následně zaútočil i na policisty. Ti po zákonných výzvách, na které muž nereagoval, použili donucovací prostředky a muže omezili na osobní svobodě,“ říká mluvčí policie Pavla Burešová. Blíže však použité donucovací prostředky nedefinovala.

K události došlo ve středu okolo šesté hodiny ráno. Policie přijela do čtvrti Lochotín, kde se měl agresivní muž domáhat vstupu do domu svého příbuzného. Toho prý později také napadl, stejně jako příslušníky policie, která použila donucovací prostředky a omezila jej na osobní svobodě. Muž ale následně zkolaboval. 

„Zajištěný nejevil žádné známky zranění, ale po chvíli zkolaboval, a proto mu policisté poskytli okamžitě první pomoc. V resuscitaci pokračovali následně na místo přivolaní záchranáři, ale 27letého muže se bohužel zachránit nepodařilo. Okolnostmi tohoto případu se zabývají kriminalisté a bližší informace v tuto chvíli poskytovat nebudeme,“ říká Burešová.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Během letoška zemřeli během zásahu policie ještě další dva lidé. Jedním byl šestačtyřicetiletý muž, který v Teplicích při potyčce s jiným mužem poškozoval cizí auta. Jeho smrt však podle pitvy byla přímo spojena s intoxikací pervitinem.

V druhém případu se jedná o muže v Březnici na Příbramsku, který zemřel kvůli otoku mozku. Jeho příčina se ale dále zkoumá, neboť zásahu policie podle orgánů předcházelo fyzické napadení mezi čtyřmi osobami.

Domů
Sdílet
Diskuse