Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2021 17:00
Čas čtení 1:01
Radim Šlechta

Travis Scott čelí žalobám kvůli tragédii na festivalu Astroworld. Dva účastníci koncertu chtějí odškodné milion dolarů

Travis Scott čelí žalobám kvůli tragédii na festivalu Astroworld. Dva účastníci koncertu chtějí odškodné milion dolarů
Zdroj: Flickr/Iñaki Espejo-Saavedra/volně k užití
NEWS TRAVIS SCOTT
Uložit Uložené

Po incidentu na festivalu Astroworld v Houstonu rappera oběti žalují. Chtějí odškodné za to, že byli přítomným davem zraněny. K násilí podle nich podněcoval sám Travis Scott.

Americký raper Travis Scott čelí žalobám poté, co na jeho koncertě zemřelo osm lidí a další stovky byly zraněny. Žalobu podal například 23letý Kristian Paredes, který obviňuje Travise i přítomného Drakea z podněcování násilí. Sám raper podle svých slov pracuje na tom, aby odškodnil rodiny obětí. Informoval o tom server BBC. 

Dav na koncertu Travise Scotta zachvátila hysterie. Lidé se na sebe tlačili a dusili se. Organizátoři koncert pozastavili a snažili se zachránit lidi, kteří byli v davu v bezvědomí. Psychózu měla rozpoutat prostá touha vidět interpreta pokud možno co nejblíže. Více o incidentu jsme psali v tomto článku. 

Žalobu nyní podává Kristian Paredes, podle kterého raper podněcoval k násilí. Ve své žalobě žádá odškodnění ve výši 1 milion dolarů. Po tom, co atmosféra začala houstnout podle něj organizátoři akce nepokoje ignorovali. Live Nation podle Kristiana nedokázala zajistit odpovídající bezpečnostní a lékařské služby. On sám měl utrpět těžká fyzická zranění. 

Jiná žaloba přichází ze strany účastníka jménem Manuel Souza, který od rapera, společnosti Live Nation a promotéra Scoremore požaduje odškodnění ve stejné výši. Zranění měl utrpět po tom, co ho dav srazil k zemi a pošlapal. Společnost Live Nation prý pracuje na tom, aby úřadům podala co nejvíc informací, které by pomohly při vyšetřování.

Doporučeno
Chaos, emoce a karaoke. Lil Uzi Vert na Pink Tape přináší míchanici pocitů s občasným třpytem (Recenze) Chaos, emoce a karaoke. Lil Uzi Vert na Pink Tape přináší míchanici pocitů s občasným třpytem (Recenze) 15. července 2023 11:00

Travis Scott podobnému incidentu čelil již v roce 2018, kdy na svém koncertě nabádal lidi, aby se vyřítili co nejblíž k pódiu. Dvěma zraněným lidem tehdy zaplatil odškodné ve výši 7000 amerických dolarů.

V současnosti je raper podle svých slov připravený spolupracovat s nemocnicí v Houstonu na léčbě zraněných a na odškodnění rodin obětí.

Zpět
Sdílet
Diskuse