Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2021 16:41
Čas čtení 0:57
Radim Šlechta

Zahrádkář z Budějovic chtěl zahubit krtka petardou. Výbuch mu zlámal obě nohy

Zahrádkář z Budějovic chtěl zahubit krtka petardou. Výbuch mu zlámal obě nohy
Zdroj: Pexels/CC0/volně k užití
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Policie vyšetřuje případ muže, který se pokusil na zahradě hubit krtka zábavní pyrotechnikou. Varuje před jejím neuváženým používáním.

Policie v Českých Budějovicích vyšetřuje případ muže, který se neobvyklým způsobem pokusil na zahradě vyhubit krtka. Zabít jej chtěl pomocí zábavní pyrotechniky. Nelegálně zakoupenou petardu typu DUM BUM (kategorie F4) vložil do krtinců a zakryl betonovou dlaždicí, na kterou se kvůli zatížení postavil. Doporučená vzdálenost je však při odpalování podobné petardy minimálně 25 metrů. Policie o tom informovala na svých stránkách.

Výbuch následně pětačtyřicetiletému zahradníkovi a amatérskému pyrotechnikovi zlomil obě nohy. Na místo ve středu krátce po obědě dorazila policie, aby jej prozkoumala. „Policisté hledali na označené zahradě zbytky od zábavní pyrotechniky, ke svému překvapení však našli bezmála metrové díry jako po likvidaci munice či po výbuchu miny. Našli také krvavé stopy, pravděpodobně po zraněném muži, který v chalupě hledal pomoc,“ uvedl tiskový mluvčí Policie ČR Jiří Matzner.

Sousedé podle něj zaznamenali velkou ránu a bílý kouř v okolí zahrady. Policie zavolala pyrotechnika, který zajistil zbytky betonové dlaždice v okolí dvaceti metrů od děr. „Policisté hledali na označené zahradě zbytky od zábavní pyrotechniky, ke svému překvapení však našli bezmála metrové díry jako po likvidaci munice či po výbuchu miny. Našli také krvavé stopy, pravděpodobně po zraněném muži, který v chalupě hledal pomoc,“ uvedl Matzner.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Podle něj je pětačtyřicetiletý muž nadále v péči lékařů s těžkým poraněním dolních končetin. Policie zároveň v rámci nadcházejících svátků a oslav nového roku varuje před používáním zábavní pyrotechniky. „Buďme rozumní, zábavní pyrotechniku nakupujme jen v kamenných prodejnách, důsledně dodržujme pokyny k manipulaci,“ uzavřel Matzner.

Domů
Sdílet
Diskuse