Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2021 21:58
Čas čtení 0:57
Ivan Koribanič

„Ostuda pro portugalský fotbal,“ tvrdí Bernardo Silva. Tamní klub musel kvůli covidu hrát jen s 9 hráči. Odklad jim neschválili

„Ostuda pro portugalský fotbal,“ tvrdí Bernardo Silva. Tamní klub musel kvůli covidu hrát jen s 9 hráči. Odklad jim neschválili
Zdroj: AP Photo/Joan Monfort
SPORT KORONAVIRUS PORTUGALSKO
Uložit Uložené

Benfica Lisabon rozstřílela poslední klub v tabulce Belenenses 7:0.

Kuriozitou na celém zápase je, že domácí mužstvo nastoupilo jen s devíti hráči. Hrát musel také rezervní brankář Joao Monteiro. Důvodem byla špatná pandemická situace v klubu. Většina hráčů a všichni trenéři museli zůstat během zápasu v karanténě, píše BBC.

Přestože klub požádal o odložení zápasu, vedení ligy jim nevyhovělo. „Je to ostuda, že se vůbec muselo hrát. Když jsme vedení ligy požádali o odklad, naši žádost zamítlo se slovy, že máme ještě osm hráčů. Ti, kteří nastoupili do zápasu, jsou hrdinové,“ řekl po zápase prezident klubu Ruia Pedra Soarese.

Hráči obou mužstev odehráli jeden poločas. Benfica stihla za 45 minut nastřílet 7 gólů. Během přestávky museli ze zápasu odstoupit dva zranění hráči Belenenses. Pravidla umožňují hrát s minimálně sedmi hráči. Hned po začátku druhého poločasu se zranil i třetí hráč a rozhodčí Manuel Mota musel zápas předčasně ukončit. Benfica vyhrála 7:0.

Domů
Sdílet
Diskuse