Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2021 11:28
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

Takto bude vypadat norský remake filmu Tři oříšky pro Popelku

Takto bude vypadat norský remake filmu Tři oříšky pro Popelku
Zdroj: Nordisk Film
NEWS
Uložit Uložené

Tři přání pro Popelku je norský remake Tří oříšků. Podívej se na trailer i fotografie k filmu.

Tři oříšky pro Popelku neodmyslitelně patří na vánoční televizní obrazovky a jen málokdo si dokáže představit, že by se na jednou za rok během svátků nepodíval. Česká Popelka se dočkala značné popularity také v Norsku a skandinávská země letos natočila vlastní remake slavné pohádky. V českém znění se objeví princ Pavel Trávníček, který byl v původním filmu předabován.

Norská verze vznikla se souhlasem Václava Vorlíčka, režiséra původního filmu, který se měl ujmout také režie norské verze. V rozhovoru pro Český rozhlas ale řekl, že natáčení odmítl, protože by prý v Norsku žádnou druhou Libušku Šafránkovou (představitelku původní Popelky) nikdy nenašel.

Nové verze se tedy nakonec ujala režisérka Cecilie A. Mosli, která do titulní role obsadila norskou popovou zpěvačku Astrid S. Ve filmu se ale objeví i Kristofer Hivju, kterého můžeš znát jako Tormunda ve Hře o trůny.

Původní pohádka vznikla v roce 1973, její norská verze přichází téměř o 50 let později. Již na první pohled ti bude jasné, že se norská verze původní Popelkou značně inspiruje. Děj pohádky však zasazuje do modernějších kulis a obohacuje o řadu vizuálních efektů. Celkový dojem navíc mění scenérie severské přírody i architektury. Podívej se, jak bude film Tři přání pro Popelku, který má premiéru 23. prosince, vypadat. 

PopelkaPopelkaPopelkaPopelka
Zobrazit galerii
(5)
Zpět
Sdílet
Diskuse