Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2021 8:09
Čas čtení 1:09
Vojtěch Vanda

Dočkáme se Vánoc na sněhu? Meteorologové zveřejnili svůj předpoklad

Dočkáme se Vánoc na sněhu? Meteorologové zveřejnili svůj předpoklad
Zdroj: FOTO TASR - Jakub Kotian
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Meteorologové z ČHMÚ zveřejnili svou dlouhodobou předpověď počasí až do 26. prosince. Budou podle jejch názoru bílé Vánoce, nebo ne?

Bílé Vánoce, nebo Vánoce na blátě? S jistotou to zjistíme až přímo na Štědrý den, do té doby meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vydali alespoň svou dlouhodobou předpověď na období od 29. listopadu do 26. prosince, která leccos naznačuje. Ze statistik vyplývá, že by mělo být ve srovnání z minulými léty teplotně průměrné počasí. Srážkový úhrn 24. prosince je zatím nejasný.

Doporučeno
ČHMÚ: Hrozí silný vítr a ledovka, varují meteorologové ČHMÚ: Hrozí silný vítr a ledovka, varují meteorologové 3. prosince 2021 14:48

Vezmeme-li nejdříve teplotu, první týden od 29. listopadu do 5. prosince je v porovnání s minulými průměrnýslabě podprůměrný. Minimální noční teploty se pohybují kolem -1 °C, jedinou výjimku byla noc ze středy na čtvrtek, kdy bylo kolem 3 °C. Maximální denní teploty jsou do 4 °C, ve středu do 7 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse