Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2021 v 14:05
Čas čtení 1:22
Ondřej Jarůšek

Sníh na řadě míst v Česku způsobil komplikace v dopravě, meteorologové varují před větrem a námrazou

Sníh na řadě míst v Česku způsobil komplikace v dopravě, meteorologové varují před větrem a námrazou
Zdroj: ČTK/Hájek Ondřej
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Zimní počasí komplikuje dopravu, řidiči by měli jezdit velmi opatrně.

Česko opět zasáhlo sněžení, které způsobuje nemalé komplikace v dopravě. Podle policie po celé republice došlo k desítkám nehod, tvoří se kolony, ráno byla kvůli sněhu uzavřena dálnice D8 a městská hromadná doprava může mít místy zpoždění. Situace je špatná i v Praze, Technická správa komunikací hl. m. Prahy proto do ulic vyslala desítky sypačů a 1100 metařů. 

sníh zima
Zdroj: ČTK/Hájek Ondřej

Samotný sníh však není to jediné, na co by si obzvlášť řidiči měli dávat pozor. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) totiž vydal výstrahu před námrazou a silným větrem. To se týká zejména Vysočiny, části Pardubického, Jihočeského, Jihomoravského Olomouckého a Moravskoslezského kraje. 

Se zvýšenou opatrností by však měli jezdit řidiči ve všech částech republiky. „Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ varují meteorologové.

Pozor si však musí dávat i chodci. „Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven,“ dodává ČHMÚ ve své výstraze.

Podle meteorologů mají dnešní teploty dosahovat -2 až +3 °C, místy maximálně +5 °C. Podobné počasí čeká Česko i v neděli, kdy se opět předpokládají sněhové srážky. Nejnižší teploty přes den v neděli budou +2 až -2 °C a tvořit se místy budou i mrznoucí srážky, kvůli kterým hrozí ledovka.

Domů
Sdílet
Diskuse