Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2021 20:02
Čas čtení 0:44
Ilona Hobzová

Travis Scott promluvil poprvé o tragických úmrtí na festivalu Astroworld. Vznikající tlačenici v davu prý neviděl

Travis Scott promluvil poprvé o tragických úmrtí na festivalu Astroworld. Vznikající tlačenici v davu prý neviděl
Zdroj: Getty Images/Rick Kern
NEWS TRAVIS SCOTT
Uložit Uložené

Během koncertu zemřelo deset lidí.

Travis Scott popřel, že by během svého koncertu věděl o vznikající tlačenici v davu, během které deset lidí zemřelo a stovky dalších byly zraněny. Řekl to v prvním rozhovoru od tragédie. 

Doporučeno
Travis Scott čelí žalobám kvůli tragédii na festivalu Astroworld. Dva účastníci koncertu chtějí odškodné milion dolarů Travis Scott čelí žalobám kvůli tragédii na festivalu Astroworld. Dva účastníci koncertu chtějí odškodné milion dolarů 8. listopadu 2021 17:00

Scott během hodinového rozhovoru s Charlamagne tha God působil velmi sklesle. Řekl, že během koncertu vůbec netušil, co se děje. Vše se dozvěděl až na konferenci, která byla svolána po vystoupení. Když Charlamagne zmínil svědecké výpovědi některých návštěvníků, kteří podle svých slov v pauzách mezi písněmi volali o pomoc, Scott řekl, že kdyby o nich věděl, show by okamžitě zastavil. Dodal, že jeho pozornost rozptylovala také hudba, světla a pyrotechnické efekty

Scott kvůli vystoupení čelí několika žalobám. Lidé po něm chtějí několikamilionové odškodné za to, že se na jeho koncertě zranili. Podle nich k násilí podněcoval sám zpěvák. Scott se nabídl, že obětem zaplatí pohřeb a bude spolupracovat s organizací BetterHelp, která bezplatně pomůže těm, kteří se z tragédie zotavují. Odmítla to například rodina nejmladší oběti, devítiletého chlapce. 

„Je pochopitelné, že pan Scott cítí lítost. Jeho cesta bude ještě bolestivá. Musí však čelit faktu, že za tragédii nese jistou zodpovědnost,“ uvedl právník pozůstalé rodiny.

Domů
Sdílet
Diskuse