Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. prosince 2021 17:56
Čas čtení 1:33
Radim Šlechta

Bývalá zaměstnankyně SpaceX tvrdí, že Elon Musk je „sadista“. Na pracovišti podle ní „bují misogynie“

Bývalá zaměstnankyně SpaceX tvrdí, že Elon Musk je „sadista“. Na pracovišti podle ní „bují misogynie“
Zdroj: TASR/AP
NEWS ELON MUSK
Uložit Uložené

Bývalá zaměstnankyně společnosti SpaceX publikovala stať, ve které čtenářům přibližuje tamní pracovní podmínky. Elon Musk je podle ní sadista a sexismus na pracovišti je zcela běžný.

SpaceX pod taktovkou Elona Muska patří ke společnostem, které se snaží posouvat svět kupředu a svou činností se snaží dobýt vesmír. Pracovní prostředí jedné z největších vesmírných společností ale podle její bývalé zaměstnankyně není zdaleka tak pokrokové jako ideje, kterými se firma navenek prezentuje. Ve své stati publikované v Lioness líčí inženýrka pracovní prostředí jako „toxicky maskulinní a sexistické“, přičemž vedení společnosti se podle ní přestupky nezabývá.

„Několik týdnů po mém nástupu ke mně v našem internátě přistoupil kolega stážista a chytil mě za zadek, když jsem myla nádobí. Incident jsem nahlásila nadřízenému a dalšímu kolegovi, ale záležitost nikdy nebyla předána personálnímu oddělení,“ píše Ashley Kosak.

Domů
Sdílet
Diskuse