Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2022 19:46
Čas čtení 2:35
Radim Šlechta

Podvodníci nutí oběti ukládat peníze do kryptoměn. Policie radí, jak jim nenaletět

Podvodníci nutí oběti ukládat peníze do kryptoměn. Policie radí, jak jim nenaletět
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood
NEWS KRYPTOMĚNY
Uložit Uložené

S rostoucí popularitou kryptoměn roste i počet podvodů v této oblasti. Prozradíme ti, jak se nenechat zmanipulovat podvodníky, kteří se vydávají za tvoji banku.

Investice do kryptoměn jsou stále populárnější. Podobně jako s dalšími investičními produkty se i v oblasti virtuálního platidla s rostoucí popularitou objevují i podvodníci. Ti nabádají své oběti k nákupům kryptoměny s příslibem velkého výdělku, který je ale, pokud vůbec existuje, daleko v nedohlednu. Policie České republiky vydala seznam nejčastějších způsobů, pomocí nichž k útokům dochází a návod, jak se proti nim bránit. 

Ve veřejném prostoru se objevuje stále víc způsobů, jak své peníze uložit do kryptoměn. Vkladové automaty se nacházejí na běžně přístupných místech a investovat může člověk klidně při nákupu potravin v obchodních domech. Naletět podvodníkům je ale snadnější, než se může zdát. Se svými oběťmi manipulují hned několika způsoby.

Domů
Sdílet
Diskuse