Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2022 20:38
Čas čtení 3:16
Radim Šlechta

Kandidáti na prezidenta 2023: Toto je 7 největších favoritů a favoritek na pozici hlavy státu

Kandidáti na prezidenta 2023: Toto je 7 největších favoritů a favoritek na pozici hlavy státu
Zdroj: Mendelova univerzita/Úřad vlády ČR/TOP09/volně k užití
NEWS ANDREJ BABIŠ MIROSLAVA NĚMCOVÁ
Uložit Uložené

Tohle je 7 nejpravděpodobnějších budoucích prezidentů či prezidentke podle sázkové kanceláře.

Ještě rok zbývá do doby, než se otevřou volební místnosti a občané České republiky si budou v přímé volbě vybírat hlavu státu. V současnosti se spekuluje přibližně o třech desítkách kandidátů. Kdo ale nakonec bude o bojovat o hlasy voličů se ukáže podle podpisů občanů, případně podpisů od politiků.

Sázková kanclář Fortuna ale již vypsala kurzy a přijímá sázky na vítěze voleb v příštím roce. Většina kandidátů na seznamu ale doposud kandidaturu oficiálně neoznámila. Nejžhavějším kandidátem je podle sázkové kanceláře bývalý premiér Andrej Babiš, který bude o hlasy soutěžit převážně s bývalým předsedou vojenského výboru NATO Petrem Pavlem. Níže se dozvíš, komu dávají bookmakeři největší šance.

7. Miroslava Němcová

Kandidátkou na prezidenta, která by prý o své kandidatuře přemýšlí stále víc a víc a podle rozhovoru v Reflexu je o ni stále rozhodnutější, je Miroslava Němcová. Senátorka a bývalá předsedkyně dolní komory parlamentu se o Hrad ucházela již v roce 2018. 

Miroslava Němcová
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

V létě minulého roku Němcová oznámila, že její kandidatura se bude odvíjet převážně od toho, jak ji podpoří politické strany. Na Hrad by tedy kandidovala pravděpodobně pouze s podpisy politiků.

6. Miloš Vystrčil

Předseda Senátu Miloš Vystrčil zatím svou kandidaturu neoznámil, avšak podle bookmakerů by mohl patřit mezi favority. Zkraje své působnosti v čele horní komory parlamentu jeho osobnost zvýraznila jeho cesta na Tchaj-wan. Kandidaturu nahrad předseda Senátu nevyloučil. V současnosti podle serveru Seznam Zprávy prý konzultuje s rodinou o tom, zda by to byl dobrý nápad.

Miloš Vystrčil
Zdroj: ODS
Domů
Sdílet
Diskuse