Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. února 2022 20:48
Čas čtení 0:59
Tereza Patočková

Vichřice v Polsku: V Krakově spadnul jeřáb a Dobrzycí se prohnalo tornádo

Vichřice v Polsku: V Krakově spadnul jeřáb a Dobrzycí se prohnalo tornádo
Zdroj: ČTK
NEWS POLSKO
Uložit Uložené

Polskem se prohnala vichřice, která si vyžádala nejméně tři životy. Dva vzal pád jeřábu v Krakově.

Vichřice, která přešla přes Polsko, si podle tamních médií vyžádala nejméně tři mrtvé. Městem Dobrzyca se pravděpodobně prohnalo tornádo. Vítr kácel stromy a strhával střechy, statisíce lidí se ocitly bez elektřiny. V Krakově vichřice strhla jeřáb, který zabil dva lidi. Informoval o tom server TVN24

Pád jeřábu v Krakově

Incident se odehrál na staveništi pětipatrového obytného domu. Jeřáb, který byl vysoký přes 20 metrů, se zřítil na budovy, které byly ještě ve výstavbě. V kabině operátora nikdo nebyl i přesto se celkem se zranili čtyři lidé, dvěma z nich byla poskytnuta pomoc na místě. Dva z nich byli vážně zraněni a i přes poskytnutou pomoc zemřeli.

Tornádo ve městě Dobrzyca

Vichřice napáchala největší škody v malém městě Dobrzyca, kterou podle polské akģentury PAP zasáhlo tornádo. Nyní tam zasahuje asi 100 hasičů z 20 týmů, zničeno bylo asi 50 domů.

Domů
Sdílet
Diskuse