Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2022 15:13
Čas čtení 0:35
Ondřej Jarůšek

Královna Alžběta II. se nakazila koronavirem

Královna Alžběta II. se nakazila koronavirem
Zdroj: TASR/AP Photo/Alastair Grant, File
NEWS ALŽBĚTA II. KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pětadevadesátiletá královna je plně očkovaná a předpokládá se, že obdržela i posilující dávky vakcíny.

Britská královna Alžběta II. měla pozitivní test na koronavirus. Informoval o tom deník The Guardian a stanice BBC. Buckinghamský palác informaci potvrdil. Královna, která letos oslavila 70 let na trůnu, má lehký proběh onemocnění. V následujícím týdnu hodlá pracovat.

Doporučeno
Důvěra v dezinformace vyplývá z nedůvěry k autoritám. Covid u nás rozšířil dezinformační scénu, říká mluvčí spolku Českých elfů Důvěra v dezinformace vyplývá z nedůvěry k autoritám. Covid u nás rozšířil dezinformační scénu, říká mluvčí spolku Českých elfů 19. února 2022 11:30

„Její veličenstvo má mírné příznaky podobné covidu. Očekává se, že bude v následujícím týdnu pokračovat v lehkých činnostech ve Windsorském paláci,“ cituje The Guardian oficiální prohlášení. Královna bude pod lékařským dohledem, bude se řídit pokyny a dodrží všechna potřebná opatření.

V posledních týdnech se nakazil také její syn princ Charles a jeho choť Camilla, vévodkyně z Cornwallu. Pro prince Charlese se jednalo už o druhé nakažení koronavirem. Z nemoci se brzy zotavil.

Stanice BBC uvádí, že královna Alžběta přišla do styku s princem Charlesem dva dny před jeho pozitivním testem. Zda se nakazila od něj, není známo. Pětadevadesátiletá královna je plně očkovaná a předpokládá se, že obdržela i posilující dávky vakcíny. 

kráľovná Alžbeta II.
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse