Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. února 2022 23:15
Čas čtení 1:06
Ondřej Jarůšek

Patrik Kincl porazil Piráta a stal se novým šampionem střední váhy organizace OKTAGON MMA

Patrik Kincl porazil Piráta a stal se novým šampionem střední váhy organizace OKTAGON MMA
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Hlavní zápas turnaje OKTAGON 31 je za námi. Kincl je nový šampion střední váhy.

Zlatým hřebem turnaje OKTAGON 31 v pražské O2 areně se stal titulový duel Patrika Kincla s prozatímním šampionem Samuelem „Pirátem“ Krištofičem. Mezi oběma borci dlouho panovala napjatá atmosféra, což se ukázalo i na vážení, kde došlo i na menší fyzickou potyčku. Jejich vzájemný střet byl i proto mimořádně očekávanou událostí.

Český bijec Patrik Kincl nastupoval v roli velkého favorita a tuto pozici jednoznačně potvrdil. Hned v úvodu zápasu Kincl přenesl expresně rychle souboj na zem a Pirát prakticky celých prvních pět minut strávil na zádech.

Doporučeno
Život v ghettu je hodně tvrdý, je to hlavně o respektu, říká MMA hvězda Alex Lohoré (Rozhovor) Život v ghettu je hodně tvrdý, je to hlavně o respektu, říká MMA hvězda Alex Lohoré (Rozhovor) 15. února 2022 11:30

Ve druhém kole, zhruba po dvou minutách boje v postoji, dostal Kincl svého soupeře znovu na zem, kde jej po zbytek kola opět držel. Pirát byl během boje opakovaně napomínán kvůli drobným faulům (držení klece, presty v soupeřově rukavici, držení trenek), Kincla ale nijak neohrozil.

Podle podobného scénáře se odvíjelo i třetí kolo. „Kincl jej nutí trpět,“ komentoval zápas promotér Ondřej Novotný. Patrik Kincl před zápasem sliboval mimo jiné „šikanu“ a tato slova také úspěšně naplňoval. Ve čtvrtém kole byl navíc Pirátovi za opakované fauly stržen jeden bod.

Do pátého kola Pirát nastoupil dobře a Kincla dostal na zem, kde na svého soupeře mluvil a provokoval jej. Zápas však ve svůj prospěch už nezvrátil. Páté a poslední kolo zázrak pro Pirátův roh nepřineslo a Patrik Kincl si tak s přehledem došel pro vítězství 3:0 na body. Kincl se tak stal novým krále střední váhy (do 84 kg) organizace OKTAGON MMA.

Kuriózní situace nastala po zaznění závěrečné sirény, kdy se borci nepřestávali bít a roztrhnout je musel až rozhodčí. Nakonec si ale vzájemně podali ruce a zdá se, že nevraživost mezi nimi skončila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Domů
Sdílet
Diskuse