Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2022 22:46
Čas čtení 0:43
Eduard Starkbauer

Čečenské komando, které mělo zabít Volodymyra Zelenského, utrpělo vážné ztráty. Při leteckém útoku prý zahynul i Magomed Tušajev

Čečenské komando, které mělo zabít Volodymyra Zelenského, utrpělo vážné ztráty. Při leteckém útoku prý zahynul i Magomed Tušajev
Zdroj: TASR/AP
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Jejich pozice prý Ukrajině vyzradil vysoce postavený člen ruské armády.

Ukrajinské armádě se podařilo neutralizovat čečenskou jedničku, která měla za cíl vraždu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Informaci s odvoláním na ukrajinskou tajnou službu přinesla Ukrajinská pravda.

Ruský prezident Vladimir Putin prý vůdce čečenské autonomní republiky Ramzana Kadyrova vraždou ukrajinského prezidenta a členy jeho vlády pověřil osobně, a to už 3. února. Čečenské jednotky se od té doby údajně připravovaly na specifickou misi v hlavním městě Čečenska Groznom pod vedením Kadyrova asistenta Danyla Martynova.

Doporučeno
Válka na Ukrajině: Jak porazit ruský konvoj, který míří do Kyjeva? Válka na Ukrajině: Jak porazit ruský konvoj, který míří do Kyjeva? 1. března 2022 13:30

Čečenská jednotka se k ruské invazi přidala spolu s východními jednotkami z území Běloruska, odkud pokračovala směrem na Kyjev. Už 26. února prý čečenská jednotka utrpěla velké ztráty nedaleko hostomelského letiště na kyjevském předměstí poté, co ukrajinská armáda obdržela důležité informace od tajného zdroje z ruské armády.

Příslušník ruské federální bezpečnostní služby poskytoval ukrajinské tajné službě konkrétní informace o pohybu a záměrech Kadyrových mužů. Údajně byl motivován odporem k vojenské invazi. Při ukrajinských leteckých útocích se podařilo zabít elitního vojáka a blízkého spolupracovníka Ramzana Kadyrova Magomeda Tušajeva.

Domů
Sdílet
Diskuse