Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. března 2022 17:44
Čas čtení 1:19
Vojtěch Vanda

VIDEO: Ruský investiční odborník si v živém přenosu připil na „smrt akciového trhu“. Prý si bude opět vydělávat jako maskot

VIDEO: Ruský investiční odborník si v živém přenosu připil na „smrt akciového trhu“. Prý si bude opět vydělávat jako maskot
Zdroj: Pixabay/na voľné použitie
ZAJÍMAVOSTI RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Alexandr Butmanov, zakladatel investičního klubu Sojuzniki a odborník na akciové strategie, zavítal do pořadu televize RBC. Zde si připil na „smrt“ ruského akciového trhu.

„Milá burzo, byla jsi nám blízká. Odpočívej v pokoji, soudruhu,“ řekl ve středu na youtubovém kanále televize RBC, RBC Investments, odborník na akciové strategie Alexandr Butmanov. Přímo ve studiu následně vytáhl lahev s perlivou vodou a připil si na svůj žal„Toto komentovat nebudu,“ reagovala na něj moderátorka Elina Tikhonova. Informoval web Tjournal.ru.

Doporučeno
Platforma Onlyfans vzhledem k invazi na Ukrajině na čas zmrazila příjmy ruským modelkám. Je to naše živobytí, stěžovaly si Platforma Onlyfans vzhledem k invazi na Ukrajině na čas zmrazila příjmy ruským modelkám. Je to naše živobytí, stěžovaly si 1. března 2022 6:38

Butmanov je ekonomem, zakladatel investičního klubu Sojuzniki a odborníkem na akciové strategie, díky čemuž si vysloužil pozvání do pořadu televize RBC. Společnost má na YouTube svůj kanál RBC Investments, na němž divák může sledovat pořad Nové obchodování. Pořad se věnuje obchodování na ruské burze a vhodnému investování.

Odborníka uvítala moderátorka Tikhonova. Na to Butmanov odpověděl, že „dobrý den neřekne“. Moderátorka se poté Butmanova zeptala, jestli nadále zůstane ve své profesi, nebo ne. Otázka odkazovala na nestabilní situaci na ruském trhu. Poté, co Vladimir Putin nařídil invazi na Ukrajinu, uvalil Západ na Rusko obrovské sankce, které způsobily kolaps místních bank, extrémní pád rublu a celkově nepříjemnou finanční situaci v zemi.

Odborník na akciové strategie odpověděl vcelku tragikomicky. „Budu pracovat jako Děda Mráz, stejně jako před pětadvaceti lety,“ řekl. Na to zvedl láhev perlivé vody a zvolal, že připíjí na „smrt burzy“. „Toto nebudu nijak komentovat,“ odvětila mu moderátorka. 

Rusko finančně strádá a strádat bude

V porovnání s Českou republikou má Rusko, jak uvádí Seznam Zprávy, šestkrát větší ekonomiku. Avšak v porovnání se Západem, tedy Evropskou unií a Spojenými státy, moc velkou sílu nemá. Uvalené sankce, které byly schváleny o víkendu, předznamenaly velkou ruskou finanční a ekonomickou krizi, která se začíná projevovat. 

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 6:00

Některé ruské banky byly dokonce odstřiženy od bankovního systému SWIFT. To znamená, že nemohou jejím prostřednictvím zprostředkovávat a vykonávat finanční transakce v mezinárodním platebním styku. Jedná se o mimořádnou a ojedinělou událost, o jejíchž dopadech si můžeš přečíst v našem článku.

Opatření mají ochromit vzájemný obchod tak, aby Rusko nemohlo nakupovat nejen  technologie a součástky například do letadel, ale také potraviny a další zboží, které se v Ruské federaci nevyrábí. Jak velké budou mít dopad doopravdy, se ukáže v následujících dnech.

Domů
Sdílet
Diskuse