Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2022 16:57
Čas čtení 0:44
Radim Šlechta

VIDEO: Pachatelé si ze směnárny v Praze odnesli 3 miliony korun

VIDEO: Pachatelé si ze směnárny v Praze odnesli 3 miliony korun
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Na začátku března vykradli dva muži směnárnu. Odnesli si miliony. Policie po pachatelích nyní pátrá.

Na začátku března si pachatelé ze směnárny na Praze 10 odnesli v hotovosti celkem 3 miliony korun. Využili chvíle, kdy si obsluha směnárny odskočila na toaletu a cigaretu, takže se celá krádež obešla vez násilí. Policie žádá veřejnost o pomoc s vyšetřováním.

Bankovky v celkové hodnotě 3 milionů korun si odnesli dva pachatelé ze směnárny na Praze 10. „Pachatelé využili chvíle, kdy si směnárnice odskočila na toaletu a na cigaretu, a vnikli bez použití násilí do prostoru provozovny. Z ní si pak odnesli finanční hotovost v různých měnách a způsobili tak zmiňovanou škodu,“ píše tiskový mluvčí policie Jan Daněk.

Oba muže zachytily kamery a policie jejich záběry zveřejnila na svých stránkách. Na videu pachatelům není vidět do tváře, protože oba nosí roušky, avšak i tak policie doufá, že se oba podaří identifikovat. „I když mužům není přes roušky vidět do tváře, doufáme, že je někdo pozná. Jakékoliv informace k jejich totožnosti volejte na linku 158,“ vyzývá policie.

Pokud by se pachatele podařilo odhalit, budou prošetřováni z trestného činu krádež, za který hrozí každému z nich nepodmíněný trest v podobě odnětí svobody až na osm let.

Domů
Sdílet
Diskuse