Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. dubna 2022 10:38
Čas čtení 1:16
Radim Šlechta

Anonymous zveřejnili seznam jmen, hodností a pasů ruských vojáků z Buče. Obsahuje více než 1500 záznamů

Anonymous zveřejnili seznam jmen, hodností a pasů ruských vojáků z Buče. Obsahuje více než 1500 záznamů
Zdroj: Unsplash/Mohammad Hoseini Rad/volně k užití
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Hackerská skupina Anonymous, která se podílí na pomoci Ukrajině, zveřejnila seznam ruských vojáků, kteří se měli podílet na masakru v Buči.

Hackerská skupina Anonymous se na pomoci Ukrajině podílí již téměř od začátku konfliktu. Nyní zveřejnila seznam, na kterém by dle slov hackerů měly být identity všech vojáků, co se podíleli na masakru v Buči. Podle hackerů jsou za masakr odpovědní právě tito lidé. Jejich seznam včetně pasů a hodností je veřejně dostupný. Skupina o něm informovala na Twitteru.

„Tady je seznam ruské armády, která byla dislokovaná v Buči. Jsou v něm jména, hodnosti i údaje o pasech Rusů z 64. motostřelecké brigády, která obsadila Buču před 31. března,“ píší Anonymous. Dokument má dohromady 87 stran a v tabulce v něm je 1648 vojenských záznamů. Nelze ale ověřit, že se jedná o pravé údaje a skupina neuveřejnila, jak se k datům dostala.

Domů
Sdílet
Diskuse