Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2022 12:07
Čas čtení 1:13
Dominik Vetrák

Fantastická zvířata 3 v kinech propadla. Třetí část vydělá oproti jedničce jen o něco více než polovinu

Fantastická zvířata 3 v kinech propadla. Třetí část vydělá oproti jedničce jen o něco více než polovinu
Zdroj: Warner Bros./Focus Features
FILMY A SERIÁLY FANTASTICKÁ ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Víkendové tržby odhalily, že série Fantastických zvířat už v USA nemá velkou sílu.

Víkendové tržby z celého světa jsou již k dispozici a my tak díky webu Box Office Mojo víme, že film Fantastická zvířata 3 se v žebříčku nejvýdělečnějších filmů v USA a Kanadě propadl až na 3. příčku. To znamená, že na 1. místě byl jen během premiérového víkendu.

Po aktuálním víkendu je na 1. místě animovaný film Zlouni/Bad Guys s tržbami 24 milionů dolarů (celosvětově má ​​snímek na kontě již 87 milionů dolarů). 

Doporučeno
Tip na seriál: Tokyo Vice od HBO Tip na seriál: Tokyo Vice od HBO 23. dubna 2022 11:30

Na 2. místě žebříčku je Ježek Sonic 2, který má celosvětově již 287 milionů dolarů, jen o 32 milionů méně, než vydělala první část ještě před pandemií, kdy byly kinotržby obecně mnohem vyšší. Sonic 2 nakonec s největší pravděpodobností v kinech vydělá víc než jednička.

Na 3. místě je zmiňovaný snímek Fantastická zvířata 3. Tomu se celosvětově za poslední týden podařilo vydělat 88 milionů dolarů, přičemž jen 14 z těchto 88 milionů pocházelo z amerických a kanadských kin. Právě tržby z těchto zemí jsou nejdůležitější, protože odtud dostávají americká studia největší podíl z prodeje vstupenek (kolem 51 %), zatímco ze zahraničí dostávají kolem 35 – 40 %.

Fantastické zvery
Zdroj: Warner Bros.

Fantastická zvířata 3 mají po více než dvou týdnech celosvětově na kontě 280 milionů dolarů. První díl vydělal celosvětově 812 a druhý zase 654 milionů dolarů. Třetí díl s největší pravděpodobností nevydělá ani půl miliardy amerických dolarů, takže je možné, že čtyřky a pětky se nedočkáme, respektive že místo dvou filmů uvidíme už jen jeden.

Na 4. místě je historické drama Seveřan, kterému jsme v recenzi udělili 8 bodů z 10. Skvělý film však neupoutal velké množství diváků a celosvětově má na kontě 23 milionů dolarů. Na 5. místě žebříčku je film The Unbearable Weight of Massive Talent, ve kterém hrál herec Nicolas Cage sám sebe.

Snímek zatím vydělal necelých 10 milionů dolarů. Podobně jako další kritiky chválený film Everything Everywhere All At Once, ani tento snímek zřejmě v českých kinech neuvidíme.

Domů
Sdílet
Diskuse