Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2022 10:47
Čas čtení 0:31
Jana Chovancová

Ruský průzkumný letoun narušil vzdušný prostor Švédska

Ruský průzkumný letoun narušil vzdušný prostor Švédska
Zdroj: TASR/AP
POLITIKA RUSKO ŠVÉDSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Vrtulové letadlo Antonov An-30 narušilo v pátek večer švédský vzdušný prostor.

Švédské ministerstvo obrany v sobotu informovalo o narušení vzdušného prostoru země, k němuž došlo v pátek ve večerních hodinách. TASR tuto informaci převzala od agentury AFP.

„Ruský vrtulový letoun (Antonov) An-30 narušil v pátek večer švédský vzdušný prostor,“ uvedlo v prohlášení švédské ministerstvo obrany. Jeho týmy tento akt sledovaly a zachytily na snímcích.

Doporučeno
Rusko varovalo Finsko a Švédsko před vstupem do NATO. Vyhrožuje důsledky Rusko varovalo Finsko a Švédsko před vstupem do NATO. Vyhrožuje důsledky 20. dubna 2022 21:15
nato, generalny tajomnik
Zdroj: TASR/AP Olivier Matthys

Švédsko a Finsko jsou v úzkém kontaktu v souvislosti s rozhodnutím o vstupu do Severoatlantické aliance (NATO) po ruské invazi na Ukrajinu. Prohlásili to v pátek ministři zahraničních věcí obou zemí.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg ještě ve čtvrtek informoval, že případná žádost Švédska a Finska o členství v Alianci bude „srdečně vítána“. Rusko ale upozorňuje, že pokud se obě země rozhodnou vstoupit do NATO, bude to mít následky v podobě rozmístění hypersonických a jaderných zbraní na území Kaliningradu.

Zpět
Sdílet
Diskuse