Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2022 14:03
Čas čtení 0:31
Jana Chovancová

Téměř 20 hodin v letadle? Qantas plánuje do konce roku 2025 spojit Sydney a Londýn přímou linkou

Téměř 20 hodin v letadle? Qantas plánuje do konce roku 2025 spojit Sydney a Londýn přímou linkou
Zdroj: Unsplash/Josh Withers/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Australská aerolinie plánuje nakoupit nové modely letadel Airbus A350-1000, které uletí extrémně dlouhé vzdálenosti.

Australská aerolinie Qantas se chystá oznámit světu objednávku nových letadel Airbus A350-1000, která dokážou uletět bez mezipřistání trasu ze Sydney až do Londýna. Informuje o tom deník The Guardian. Let má trvat pod 20 hodin.

Několikamiliardovou objednávku letadel odhalí v pondělí v hangáru na letišti v Sydney. Díky novým letadlům bude tedy Austrálie o krůček blíže k provozu rekordně dlouhých letů na takzvané „kangaroo route“.

Qantas plánoval tuto linku již více než pět let, ale nečekaná situace se světovou pandemií koronaviru mu plány zkomplikovala. Výkonný ředitel aerolinie označil trasu mezi Sydney a Londýnem za svatý grál za dobu 101 let provozu.

V minulosti létaly na této trase aerolinky s několika mezipřistáními a cestujícím trvalo až 58 hodin, než se dostali do cíle. Dnes trvá tato cesta s jedním mezipřistáním téměř 24 hodin.

Domů
Sdílet
Diskuse