Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2022 18:25
Čas čtení 1:01
Ilona Hobzová

Poslanecká sněmovna bude opět jednat přes noc. Podle Schillerové může jít o porušování zákoníku práce

Poslanecká sněmovna bude opět jednat přes noc. Podle Schillerové může jít o porušování zákoníku práce
Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Poslanci vládních stran schválili program mimořádné schůze a odhlasovali projednávání v nočních hodinách.

Poslanecká sněmovna v úterý odpoledne schválila program mimořádné schůze, na které bude projednávat předlohy zákonů. Kromě toho poslanci odhlasovali noční jednání, které prošlo především díky hlasům koaličních poslanců. Zákonodárci z řad opozice byli proti. Podle Aleny Schillerové (ANO) navíc možná dochází k porušení zákoníku práce.

Doporučeno
Dalším kandidátem na prezidenta je teolog Ivo Mareš Dalším kandidátem na prezidenta je teolog Ivo Mareš 3. května 2022 10:14

Noční cvičení

Projednávání v nočních hodinách odhlasovalo 93 poslanců z řad pětikoalice (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Piráti a Starostové). Proti bylo naopak hnutí ANO a SPD. „V minulém volebním období nebylo tohle zvykem. Ponocovali jsme tady dvakrát. Jednou to bylo při důvěře vlády, tak to se předpokládá, to je přirozené. A podruhé při nouzovém stavu. Tady se z toho stala taková zvyklost,“ uvedla Alena Schillerová. Není si prý jistá, zda nedochází k porušování zákoníků práce.

Bývalá ministryně financí dodala, že si pětikoalice prosadí svou vůli, protože má v dolní komoře většinu, hnutí ANO se ale hodlá obrátit na inspektorát práce. „Myslím si, že to není v pořádku,“ dodala poslankyně.

Návrh hlasovat o všech předložených zákonech v nočních hodinách podal poslanec ODS Marek Benda. „Myslím, že potřebujeme si tady dát jedno to noční cvičení, abychom zjistili, kdo má většinu,“ uvedl.

Doporučeno
Internetem se šíří generátor falešných billboardů, který si utahuje z reklamní kampaně ANO Internetem se šíří generátor falešných billboardů, který si utahuje z reklamní kampaně ANO 2. května 2022 18:36

Rekordních 37 hodin

Jednání Poslanecké sněmovny probíhá od deseti hodin dopoledne. Na mimořádné schůzi mají poslanci projednávat například zrušení elektronické evidence tržeb, snížení plateb za státní pojištěnce, zpřísnění zákona o střetu zájmů nebo možnost korespondenční volby. S řadou bodů nesouhlasí právě opoziční poslanci a diskuze se tak prodlužují. 

Naposledy jednala Poslanecká sněmovna v noci kvůli projednávání pandemického zákona letos v únoru. I tehdy jednání protahovala opozice. Schválení pandemického zákona předcházela diskuze trvající přesně 37 hodin. 

Domů
Sdílet
Diskuse