Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2022 10:14
Čas čtení 1:31
Adam Smeták Tereza Šnajdrová

Dalším kandidátem na prezidenta je teolog Ivo Mareš

NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Svoji kandidaturu oznámil o desáté ráno v pražském kině Edison.

Do prezidentského klání vstupuje další kandidát – teolog Ivo Mareš. Oznámil to v úterý po desáté hodině ráno na tiskové konferenci v pražském kině Edison, které se Refresher účastnil. Volba prezidenta České republiky je naplánována na začátek roku 2023. Přesný termín vyhlásí předseda Senátu, a to nejpozději 90 dnů před jejím začátkem.

Ivo Mareš v životopisu na svém oficiálním webu uvádí, že se narodil v Přerově ale část dětství strávil v Mongolsku. Pracoval jako překladatel akčních filmů, protestantský farář, redaktor časopisů o elektronice i ředitel britské komunikační firmy. Jeho poslední pracovní angažmá bylo v Diakonii, nestátní organizaci zabývající se sociálními službami a občanskou pomocí.

V nadcházejících prezidentských volbách se hodlám ucházet o úřad prezidenta republiky.  Důvod je jednoduchý a velmi osobní. Nadějné polistopadové přísliby prosperity a důstojného života se pro velkou část české společnosti nikdy nenaplnily. Zažil jsem x různých kampaní a návrhů, jak tuto situaci změnit. Nic zásadního se nestalo,“ řekl v úvodu Ivo Mareš.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Náš stát nutně potřebuje změny a tento úkol musí někdo vést jako svůj úkol osobní, jako svoje poslání. Proto tady dnes stojím, je to pro mě navýsost osobní téma,“ doplnil pak.

Ivo Mareš během tiskové konference několikrát zdůraznil, že jeho hlavními prioritami jsou zastavení propadu České republiky do chudoby a léčba „impotentního státu“, který nedokáže pružně reagovat na vzniklé situace. „Senioři se musí komplikovaně domáhat toho, aby dosáhli na příspěvek na bydlení. Nechci žít v zemi, kde jsou rodiny, které nemohou koupit svým dětem ani dárek na Vánoce,“ míní kandidát na prezidenta.

Mareš je přesvědčen o tom, že má šanci stát se dalším českým prezidentem, ačkoli jej veřejnost příliš nezná. „Věřím tomu. Jinak bych tady nestál. Šanci na to, že v ateistickém Česku bude zvolen teolog je zhruba stejná jako šance, že v dluhy a chudobou sužovaném Česku bude zvolen nějaký miliardář,“ řekl.

Jsem občanský kandidát, nestojí za mnou žádná politická strana a dnešním dnem zahajuji sběr podpisů. Kampaň financuji z vlastních a rodinných prostředků,“ řekl Ivo Mareš v závěru.

Kandidaturu do prezidentské volby už připustilo či oznámilo na 15 osob. O post hlavy státu se budou ucházet například Karel Janeček, senátor Marek Hilšer, advokátka Klára Long Slámová nebo podnikatel Karel Diviš. Velmi diskutovanými potenciálními kandidáty jsou také generál Petr Pavel, bývalý premiér Andrej Babiš nebo předseda ČMKOS Josef Středula, kterého ke kandidatuře nedávno vyzval prezident Zeman.

Ivo Mareš
Zdroj: Ivo Mareš/propagační materiál/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse