Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. května 2022 18:36
Čas čtení 1:04
Tereza Šnajdrová

Internetem se šíří generátor falešných billboardů, který si utahuje z reklamní kampaně ANO

Internetem se šíří generátor falešných billboardů, který si utahuje z reklamní kampaně ANO
Zdroj: Kryštof/@drzakmikrofonu/se souhlasem autora
NEWS HNUTÍ ANO ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

O Češích se říká, že jsou velmi vynalézaví a jinak tomu není ani tentokrát. Internetem se šíří generátor billboardů, který si utahuje nejen z hnutí ANO, ale také například z prezidenta Zemana či předsedy ČSSD Jana Hamáčka.

V neděli jsme tě informovali o billboardech hlásajících heslo „za Babiše bylo líp“, které najdeš po celé České republice a za jejich financováním stojí hnutí ANO. Netrvalo dlouho a na billboardy podporující bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) vznikla parodie, která se nyní šíří internetem.

Na webu Babiš.wtf si každý může vygenerovat svůj vlastní billboard a dosadit na něj můžeš jak fotku Andreje Babiše (ANO), tak například snímek prezidenta Zemana či portrét bývalého předsedy ČSSD Jana Hamáčka.

Doporučeno
„Za Babiše bylo líp,“ hlásí billboardy v Česku. Podle Aleny Schillerové je platí ANO a lidé jsou na nich dobrovolně „Za Babiše bylo líp,“ hlásí billboardy v Česku. Podle Aleny Schillerové je platí ANO a lidé jsou na nich dobrovolně 1. května 2022 16:55

Billboardy hnutí ANO se jako blesk z čistého nebe začaly o víkendu objevovat po celé České republice. Podle bývalé ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) reagují na nespokojené občany a lidé, kteří na nich figurují, nejsou najatí herci nýbrž právě ti, kterým se nelíbí kroky naší současné vlády. 

Lidé se na nás obrací, píše nám obrovské množství lidí, stovky, že jsou nespokojení. Toto jsou autentičtí lidé, kteří měli odvahu dát do kampaně svou tvář. Platí to hnutí ANO, ale lidé do toho šli dobrovolně, nejsou to placení herci. Je to připomínka toho, že lidé začínají být nespokojení,“ řekla Schillerová v nedělním pořadu Partie.

Billboardy hlásající hesla jako „z důchodu mi nezbyde vůbec nic,“ nebo „kecy o hodnotách, kašlou na nás“ končící sloganem „za Babiše bylo líp“ ihned přilákaly pozornost mnoha lidí. Netrvalo dlouho a Twitterem se začal šířit generátor billboardů, který napodobuje ty hnutí ANO. 

Tvůrce webu Babiš.wtf si však utahuje nejen z Andreje Babiše a Aleny Schillerové, ale také například z Jana Hamáčka (ČSSD) nebo prezidenta Miloše Zemana. Vtipný billboard si pak může vygenerovat úplně každý.

Domů
Sdílet
Diskuse