Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2022 16:55
Čas čtení 1:02
Ilona Hobzová

„Za Babiše bylo líp,“ hlásí billboardy v Česku. Podle Aleny Schillerové je platí ANO a lidé jsou na nich dobrovolně

„Za Babiše bylo líp,“ hlásí billboardy v Česku. Podle Aleny Schillerové je platí ANO a lidé jsou na nich dobrovolně
Zdroj: Kryštof/@drzakmikrofonu/se souhlasem autora
NEWS HNUTÍ ANO ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Alena Schillerová uvedla, že billboardy platí hnutí ANO.

Lidé začali na sociální sítě přidávat fotografie billboardů, které zaplavily Česko. Objevují se na nich hesla typu: „Z důchodu mi nezbyde vůbec nic,“ nebo „Kecy o hodnotách, kašlou na nás.“ Všechny billboardy pak spojuje slogan „Za Babiše bylo líp.“ 

Doporučeno
Zeman: Putin se dopustil zločinu proti míru, vyvražďování civilistů na Ukrajině se blíží genocidě Zeman: Putin se dopustil zločinu proti míru, vyvražďování civilistů na Ukrajině se blíží genocidě 1. května 2022 12:22

Lidé začínají být nespokojení, říká Schillerová 

Fotografie billboardů se začaly objevovat na sociálních sítích tento víkend. Upozornil na ně například zástupce šéfredaktora zpravodajství České televize František Lutonský. Uživatelé následně začali přidávat své fotografie billboardů, které pořídili v různých částech republiky.

REFRESHER nejprve s dotazem k billboardům oslovil mluvčího hnutí ANO a také uskupení Mladé ANO. Žádný z nich ale do vydání článku nereagoval. Až v neděli k tématu promluvila Alena Schillerová.

V neděli v pořadu Partie na CNN Prima News bývalá ministryně financí za hnutí ANO řekla, že billboardy zaplatilo hnutí ANO. Lidé, kteří se na billboardech objevili, do jejich realizace prý šli dobrovolně a sami se ozývali. 

Doporučeno
Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu 23. dubna 2024 9:12

„Lidé se na nás obrací, píše nám obrovské množství lidí, stovky, že jsou nespokojení. Toto jsou autentičtí lidé, kteří měli odvahu dát do kampaně svou tvář. Platí to hnutí ANO, ale lidé do toho šli dobrovolně, nejsou to placení herci. Je to připomínka toho, že lidé začínají být nespokojení,“ uvedla v Partii Schillerová.

Podle registru doménových jmen CZ.NIC byla doména zababisebylolip.cz zaregistrována už v lednu letošního roku.

Domů
Sdílet
Diskuse