Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2022 14:16
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

Příprava na MS v hokeji 2022: Česko vyhrálo Švédské hokejové hry, porazilo i Švýcarsko 3:0

Příprava na MS v hokeji 2022: Česko vyhrálo Švédské hokejové hry, porazilo i Švýcarsko 3:0
Zdroj: ČTK/AP/Christine Olsson
SPORT MS V HOKEJI 2022 ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Češi se opět radují z prvenství na Švédských hokejových hrách a úspěšně završují přípravu na mistrovství světa.

Česká hokejové reprezentace ani tentokrát nezaváhala a na Švédských hokejových hrách porazila Švýcarsko 3:0. První gól zápasu vsítil Tomáš Kundrátek, na nějž navázal Petr Holík a do prázdné brány pečetil Jakub Vrána. Národní tým tak opanoval druhý turnaj Euro Hockey Tour v řadě a úspěšně zakončil generálku na mistrovství světa, které začíná v pátek.

Doporučeno
Švédské hokejové hry: Česko porazilo Finsko 3:1, bodovaly i posily z NHL Švédské hokejové hry: Česko porazilo Finsko 3:1, bodovaly i posily z NHL 7. května 2022 14:19

V sobotu zvládli poměrně s přehledem olympijské vítěze z Finska, dnes zase přímé konkurenty v boji o první místo na Švédských hokejových hrách Švýcary. České republice se pod novým trenérem Karim Jalonenem povedla i generálka na nadcházející mistrovství světa, čemuž také pomohly posily z NHL, o rozhodující gól proti Švýcarsku se však postarali hráči z Evropy.

První dvě třetiny zápasu gólové nebyly. Největší vzrušení přineslo vyloučení Dominika Simona, který za hru vysokou holí dostal čtyřminutový trest. Na gól se tak čekalo až do třetí třetiny, v níž využil českou přesilovku po přihrávkách Romana Červenky a objevu přípravy Davida Jiříčka Tomáš Kundrátek.

Ještě před koncem třetiny využil rychlé rozehrávky a rozhozené švýcarské obrany Petr Holík, jenž využil přihrávky Jakuba Krejčíka a rozvlnil Aeschlimannovu síť. Švýcaři se následně snažili vytvořit na české družstvo tlak, ale ani zesílená přesilovka s 6 proti 4 nebyla dost, aby překonali Vejmelku. Naopak do prázdné brány zakončil po spolupráci z NHL (Simon a Hertl) Jakub Vrána.

Do konce zápasu se už nic významného nestalo, a tak Česko vyhrálo švédský turnaj podruhé za sebou, když jej naposledy ovládli v roce 2019. Nyní může vstoupit s čistou hlavou do turnaje mistrovství světa ve Finsku, který začne v pátek. Reprezentanti do turnaje vstoupí v sobotu, kde se postaví Velké Británii.

Domů
Sdílet
Diskuse