Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2022 14:19
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Švédské hokejové hry: Česko porazilo Finsko 3:1, bodovaly i posily z NHL

Švédské hokejové hry: Česko porazilo Finsko 3:1, bodovaly i posily z NHL
Zdroj: TASR/AP
SPORT ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Český tým zaslouženě zvítězil proti olympijským vítězům. K výhře pomohly i posily z NHL.

Česká republika se připravuje na hokejové mistrovství světa v rámci Švédských hokejových her. A slaví další vítězství – po výhře nad domácím Švédskem 2:1 si dnes poradila i s reprezentací Finska, kterou porazila dokonce 3:1. Bod získal i Tomáš Hertl, který posílil tým teprve na tento zápas. Pro Karla Vejmelku z Arizony to byl zároveň debut v reprezentaci.

Doporučeno
Oktagon chystá souboj účastníků Survivoru 2022. V kleci se střetnou Nathan Dzaba a Adam Raiter Oktagon chystá souboj účastníků Survivoru 2022. V kleci se střetnou Nathan Dzaba a Adam Raiter 7. května 2022 10:14

Českému národnímu týmu se daří příprava prakticky stejně, jako před minulým mistrovstvím světa. Jenže zatímco minulý rok mistrovství nedopadlo dobře, letos chtějí Češi pod taktovkou nového trenéra Kariho Jalonena úspěch. Připravují se na něj svědomitě, což se odráží i ve výsledcích – po vítězném souboji se Švédskem vyztužily český tým další posily z NHL a porazil i olympijské vítěze z Finska.

Souboj svěřenců trenérů Jalonenů se nicméně rozjížděl pomalu. Na gól museli fanoušci ve Stockholmu počkat až do druhé třetiny, přišly však dva po sobě. Nejprve překonal dinského brankáře Olkinuoru Matěj Blümel, na nějž přihrálo duo obránců z NHL Hronek a Šimek a o 29 sekund později se z gólu radoval Jiří Smejkal po přihrávce Davida Musila a letošního „nováčka“ v reprezentaci Tomáše Hertla.

Finové na druhé straně vyslali na debutanta v české brance, posilu z Arizony Karla Vejmelku, pouze 12 střel, jedna z nich ale cestu do sítě našla, když se prosadil Palmu. Soupeř proto ke konci druhé třetiny vsadil všechny karty na hru bez brankáře, kterou potrestal střelou do prázdné brány David Krejčí. Česko tak po dvou výhrách čeká poslední přípravný zápas se Švýcarskem, který se odehraje v neděli.

Domů
Sdílet
Diskuse