Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2022 11:30
Čas čtení 8:42
Ondřej Jarůšek

„V 16 letech jsem benčoval 125 kilo, vždycky jsem byl silný. Strach nemám z nikoho,“ říká šampion Oktagonu Mågård (Rozhovor)

„V 16 letech jsem benčoval 125 kilo, vždycky jsem byl silný. Strach nemám z nikoho,“ říká šampion Oktagonu Mågård (Rozhovor)
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY BOX JONAS MÅGÅRD MMA OKTAGON MMA VAŠEK SIVÁK
Uložit Uložené

Vašek Sivák vs. Jonas Mågård už tuto sobotu na turnaji Oktagon Underground. Přečti si náš rozhovor s dánským „Žralokem“.

Dánský „Žralok“ Jonas Mågård (13:5) trhá jednu kořist za druhou. Klec je jeho domovem, ale tentokrát oktagon vymění za boxerský ring, v němž se utká s českou hvězdou a šampionem v kickboxu Vaškem Sivákem. Ten patří k absolutní špičce postojářské scény a pro MMA šampiona se bude jednat o velmi tvrdý oříšek. Jak ale v našem novém rozhovoru říká, Sivák podle něj ještě nestál proti někomu, jako je on.

„Říkal jsem, že bez pravidel bych ho zabil. A není to proto, že bych byl moc sebevědomý, ale proto, že do tohoto boje jdu s úplně jiným mindsetem. Vím totiž, že můj skill set je daleko větší než jeho,“ věří si Mågård. 

V obsáhlém rozhovoru jsme si kromě vyhrocené bitvy, kterou uvidíme v sobotu 21. května na turnaji Oktagon Underground, popovídali také o Mågårdových začátcích v bojových sportech, o strachu nebo o dalších plánech v bantamové váze, kde aktuálně drží pás šampiona.

Ať o sobě neříká, že je bad boy, když má ze zápasu v MMA se mnou strach.

Doporučeno
Zápas, na který jsme čekali roky. Získá Marpo největší skalp své kariéry a pošle Terminátora do důchodu? Zápas, na který jsme čekali roky. Získá Marpo největší skalp své kariéry a pošle Terminátora do důchodu? 17. května 2022 11:30
sivák magard
Zdroj: OKTAGON MMA
Informace o turnaji Oktagon Underground
Kdy: Sobota 21. května 2022
Kde: Pražská O2 arena, živě na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Karlos Vémola, Marpo, Pirát, Petrášek, Mågård, Sivák, Peňáz a další

Za pár dní se utkáš s Vaškem Sivákem před zraky 20 tisíc lidí. Jak probíhá závěr přípravy a jak se teď krátce před bojem cítíš?

Cítím se senzačně. Během přípravy se mi vyhnulo jakékoliv zranění, což je velmi vzácné, když se chystáš na zápas. Je to ale tentokrát trochu jiné, protože jsem zvyklý trénovat MMA, takže to bylo o tom najít si ten správný rytmus. Jsem ale hodně pracovitý a vím, co musím udělat pro to, abych byl v nejlepší kondici. Všechno nám šlo podle plánu, měl jsem skvělé sparring partnery a asi bych nemohl být spokojenější.

Respektuju ho, ale nebojím se ho. Nemám strach z nikoho, jsem tady jen proto, abych ho zmlátil.

Říkal jsi, že tohle bude nejlepší zápas večera, ne Vémola vs. Marpo. Proč si myslíš, že bude nejlepší zrovna ten tvůj se Sivákem?Hlavně kvůli našim bojovým stylům a proto, že se chceme pořádně porvat. Sivák je mladý, hladový, a to platí i pro mě. Jsem na vrcholu svých sil a myslím si, že tohle bude jeden z těch zápasů, kdy se nikdo nebude držet zpátky a naplno se do sebe pustíme.

Určitě jsi sledoval jeho zápasy. Co na jeho styl říkáš?

Je dobrý, ale pořád má ve své hře několik děr. Má atraktivní agresivní styl, ale lidi se musí podívat, proti komu bojoval. Nikdy nestál proti někomu, jako jsem já, o tom nemůže být pochyb.

V jakých aspektech boje si myslíš, že jsi lepší?

Jsem o něco starší a zkušenější. A díky tomu, že přicházím z MMA, tak budu mít trochu jiný rytmus, kterému se on bude muset naučit přizpůsobit. Bude to pro něj úplně jiný typ zápasu a jak jsem říkal, nikdy proti někomu, jako jsem já, nebojoval.

Doporučeno
Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? 11. května 2022 7:00
jonas magard
Zdroj: OKTAGON MMA

Trash talk se mezi tebou a Sivákem v poslední době hodně vyostřil. Respektuješ ho?Samozřejmě že ano. Ale nebojím se ho. Nemám strach z nikoho, jsem tady jen proto, abych ho zmlátil. Jsem ze světa MMA, kde do tebe můžou soupeři kopat, mlátit tě na zemi a uspat tě, když ležíš na zádech. Sivák má teď k boji jen ruce. Necítím ani takový tlak, jako kdybych šel do MMA zápasu, protože v MMA mají soupeři plno zbraní, kterými tě můžou ohrozit, ale Sivák nic takového nemá. Má pár věcí, ve kterých je dobrý, ale to je všechno.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 115144 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč chce se Sivákem bojovat v MMA a proč se podle něj český borec bojí.
  • Jak s bojovými sporty začal a proč se mu říká „žralok“.
  • O přežívání bez peněz v době, kdy se snažil stát se profesionálním bojovníkem.
  • Co pro něj znamená strach.
  • Jak předpovídá zápas Vémola vs. Marpo.
  • Jaké nenávistné zprávy mu lidé píší a proč je má rád.
Domů
Sdílet
Diskuse