Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2022 12:51
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

V pražské zoo utekli orangutani. Personál je nalákal zpět na banány

V pražské zoo utekli orangutani. Personál je nalákal zpět na banány
Zdroj: Unsplash/Rendy Novantino/volně k užití
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Opice se podařilo nalákat zpět pomocí osvědčené metody.

Z výběhu v pražské zoologické zahradě utekli čtyři orangutani. Opicím pomohlo k útěku rozpojení dvou dílů nerezové sítě. Po několika minutách se ale personálu zahrady podařilo opice nalákat zpět. Zpátky do výběhu je přilákal banán. O incidentu na Facebooku napsal ředitel pražské zoo Miroslav Bobek.

„Měli jsme tu veselo. Orangutanům se povedlo rozpojit dva díly nerezové sítě a užili si svou chvilku vně pavilonu. Naštěstí se je rychle podařilo nalákat zpět,“ píše ředitel pražské zoologické zahrady Miroslav Bobek na Facebooku. Dohromady na pár desítek minut utekli z pavilonu Indonéská džungle čtyři orangutani, banán je ale rychle přilákal zpět.

V době incidentu už pomalu končila návštěvní doba zahrady. Personál ale stejně celý prostor uzavřel. V následujících dnech proběhne kontrola všech spojů, které by mohli orangutani rozpojit. Zvířata tedy stráví dny ve vnitřní části pavilonu.

Orangutany chová pražská zoo od roku 1961 takřka nepřetržitě. Prvním orangutanem, který se v České republice narodil, byl sameček Kama. Jeho rodiče, samice Soňa a samec Bimbo, pocházeli z volné přírody. Kama se narodil v roce 1971, jeho matka se však o něj nedokázala postarat, a tak byl odchován uměle. V roce 2020 se Mawar a Pagymu narodil sameček Pustakawan (Kawi). Původně orangutani hojně obývali celou jižní Asii.

Domů
Sdílet
Diskuse