Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2022 7:00
Čas čtení 6:28
Barbora Volfová

Kam zajít na pivo v Praze? Vybrali jsme 5 podniků s nejlepším venkovním posezením

Kam zajít na pivo v Praze? Vybrali jsme 5 podniků s nejlepším venkovním posezením
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
GASTRO GASTRONOMIE ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Slunečné dny si žádají vychlazené pivo či limonádu. Určitě si vybereš z těchto pěti podniků, které mají jak zajímavé posezení, tak skvělé pití i něco na zub.

Slunečné dny si žádají venkovní posezení s přáteli, dobrou náladu a také pravidelné zavlažování organismu – jak jinak než vychlazeným půllitrem dobrého piva (či limonády). Pokud už tě omrzely typické zahrádky na rohu ulice a chceš překvapit kámoše či partnera nebo partnerku zajímavým místem, které má šmrnc, tak jich pro tebe máme hned pět.

Udělali jsme si totiž tour de zahrádky a přinášíme ti tipy na podniky v Praze, kde ti načepují skvělé pivko, kde mají něco na zub a opojná atmosféra těchto míst zaručí, že se ti ani po západu slunce nebude chtít domů. 

Praha nabízí nespočet zajímavých míst, a aby ti neunikl žádný článek o dobrém jídle a pití, neváhej sledovat kategorii GASTRO na našem webu. 


Pražský Karlín v posledních letech zažívá v důsledku staveb moderních kancelářských prostorů gastronomický rozmach. Z průmyslové čtvrti se rázem stalo epicentrum restaurací a nočního života. V secesních budovách a bývalých továrnách se nyní nachází bary, restaurace, pekárny, vinárny, galerie i pivovar. Snad v každé ulici na tebe čekají desítky „fresh“ podniků, které lákají na nejnovější trendy jak v kuchyni, tak na baru.

Není tedy divu, že dvě doporučená místa najdeš právě v Karlíně. Pokud si chceš zpestřit cestu do moderní čtvrti Prahy, kde to po páté hodině opravdu tepe, můžeš využít cyklostezky podél Vltavy, či přívozu, který tě doveze na zastávku Rohanský ostrov. Odtud je to do podniků Dva kohouti a Kasárna Karlín, co by kamenem (z Vltavy) dohodil.

Dva kohouti

Moderní pivovar s unikátním výčepem se nachází v ulici Sokolovská ve stejném objektu hned vedle Lokálu Hamburk v pražském Karlíně. Pod hlavičkou Ambiente jej založili sládek Adam Matuška, kterého můžeš znát z populárního pivovaru Matuška, a mistr v čepování piva Lukáš Svoboda. 

Podnik každý den od slavnostního otevření doslova přetéká nejen kvalitně načepovaným pivem, ale i nadšenými návštěvníky, kteří si po práci skočí na jedno (u jednoho to zde většinou neskončí). Padne čtvrtá hodina odpolední a u Kohoutů se už tvoří ohromné fronty, které jsou přímo úměrné počtu načepovaných piv. Zdejší pivo je totiž vyhlášené a atmosféra jedinečná. Doporučujeme tedy přijít hned, jak se brány pivních nebes otevřou. Opozdilci si tu užijí už jen pivo „na stojáka“.

Dva Kohouti
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Dominantou pivovaru je bez pochyb výčep a obrovské vnitřní a venkovní prostory až pro 250 lidí. Každý den na tebe na čepu čeká několik druhů piv od pivovaru Matuška a hlavně od sládka Lukáše Tomsy, který jej vaří přímo na místě. My jsme nemohli vynechat místní malinový kyseláč, který je svěží a hodí se skvěle do teplých dnů. A samozřejmě všemi opěvovanou Zlatou raketu z pivovaru Matuška, která tě hned po prvním loku vystřelí do tropických zákoutí ovocných chutí. 

Dva Kohouti
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Objednávání funguje trochu jinak než v běžných hospodách. Objednáš si u výčepu a každý kousek si zaplatíš zvlášť. S pitím stoupá chuť a u Dvou kohoutů si můžeš koupit několik chuťovek, které často obměňují.

Dva Kohouti
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Momentálně mají na menu místní žebra pro dvě osoby i sušené maso. Podnik také spolupracuje s vyhlášenou restaurací Bufet, která se nachází přímo v areálu. Při objednání piva si tedy můžeš objednat například jejich hambáč s hranolky, který jsme ochutnali i my, a za pár minut si jej vyzvedneš přímo v Bufetu, kde naopak nabízejí pivo od Matušky. Dokonalá symbióza.

Dva Kohouti
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Majitelé nezapomněli ani na zábavu a skvělou atmosféru, každý čtvrtek a pátek tu ve večerních hodinách hrají DJs. 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 115823 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Co všechno nabízí Kasárna Karlín.
  • Kam na pivo, pokud se chceš kochat výhledem na Prahu.
  • V čem je unikátní koncept Manifesto Market Anděl.
Domů
Sdílet
Diskuse