Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2022 14:55
Čas čtení 0:26
Tereza Patočková

VIDEO: Zemětřesení v Číně zasáhlo školní třídu

VIDEO: Zemětřesení v Číně zasáhlo školní třídu
Zdroj: BBC
NEWS ČÍNA
Uložit Uložené

Oblast Sečuán je historicky k zemětřesení náchylná. Poslední katastrofa, která se zde odehrála, bylo zemětřesení o síle 8,0 stupně, jež v roce 2008 zasáhlo kraj Wenchuan na severozápadě Sečuánu.

Snímky zveřejněné čínskou státní stanicí CCTV zachytily okamžik, kdy zemětřesení o síle 6,1 stupně zasáhlo čínskou školu v jihozápadní provincii Sečuán. Na videu lze vidět desítky panikařících školáků, jak se krčí pod lavicemi předtím, než rychle vyběhnou ze třídy s rukama nad hlavou. Informoval o tom server BBC.

Čínské centrum pro zemětřesení uvedlo, že první zemětřesení v okrese Lushan v Ya'an zasáhlo hloubku 17 km. Následovalo druhé zemětřesení o síle 4,5 stupně, které zabilo nejméně čtyři lidi a dalších 14 bylo zraněno.

Oblast Sečuán je historicky k zemětřesení náchylná. Poslední katastrofa, která se zde odehrála, bylo zemětřesení o síle 8,0 stupně, jež v roce 2008 zasáhlo kraj Wenčuan na severozápadě Sečuán.

Domů
Sdílet
Diskuse