Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
7. června 2022 20:07
Čas čtení 1:33

Apple představil nový MacBook Air i operační systém iOS 16

Kategorie:
Tech
Uložit Uložené
Apple představil nový MacBook Air i operační systém iOS 16
Zdroj: Apple

Novinky z dílny Apple přehledně.

Společnost Apple v pondělí zahájila výroční celosvětovou vývojářskou konferenci WWDC 2022. Představila tam několik novinek včetně operačního systému iOS 16, nového procesoru M2 a Macbook Air nebo novou generaci Apple CarPlay. Nejzajímavější vychytávky z dílny Apple ti REFRESHER přináší v přehledném článku.

7. června 2022 17:07 Čas čtení 0:48 Revoluční změna: Evropská unie zavede jednotnou nabíječku pro veškerou osobní elektroniku Revoluční změna: Evropská unie zavede jednotnou nabíječku pro veškerou osobní elektroniku

iOS 16

Jednou z nejočekávanějších novinek, kterou na úvodní Keynote WWDC 2022 Apple odhalil, je nová generace operačního systému pro iPhone s názvem iOS 16. Jako největší změnu oproti stávajícímu operačnímu systému slibuje přepracovanou zamykací obrazovku, kterou si mohou majitelé přizpůsobit dle své libosti včetně výběru fotek, nastavení widgetů nebo určení toho, jak se jim budou zobrazovat oznámení. Mohou také vytvářet sdílené knihovny fotek.

„Super je navíc i to, že bude možné vytvořit hned několik Lock Screenů a ty si měnit podle toho, na jaký budete mít zrovna náladu, potažmo pro jaký bude zrovna vhodná chvíle. Zkrátka dobře užitečná a zároveň designově skutečně povedená vychytávka, která posune ovládání iPhonů na nový level,“slibuje server Letem světem Applem. 

Nový procesor M2 a MacBook Air

Další novinkou je procesor M2, který slibuje až o osmnáct procent lepší výkonnost než M1. Bude nasazen do rovněž nového MacBook Air s novou, podle firmy „nepochopitelně tenkou konstrukcí, Liquid Retina displejem, 1080p FaceTime HD kamerou, soustavou čtyř reproduktorů a baterií, která vydrží až osmnáct hodin“. V Česku bude nový MacBook v prodeji od července.

Nová generace Apple CarPlay, vylepšené funkce Apple Watch

Za zmínku stojí také nová generace Apple CarPlay, která nabídne mnohem hlubší integraci s vozidlem. „Skrze rozhraní Apple CarPlay budou moci řidiči ovládat klimatizaci, ale také si zobrazovat informace o rychlosti, spotřebě nebo úrovni nabití baterií (u elektromobilů a plug-in hybridů) přímo v (digitální) přístrojové kapličce,“popisuje server Mobilenet.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Vylepšení se dočkají také Apple Watch, které přinesou několik nových funkcí. Například v aplikaci Cvičení se otáčením korunky Digital Crown uživatel dostane k novým pohledům na ukazatele jako kroužky Aktivity, zóny tepové frekvence, výkon nebo třeba převýšení. Aplikace ti připomene třeba čas, kdy si máš vzít léky, a pomůže kvalitněji sledovat spánek a jeho jednotlivé fáze. Nabídne i nové ciferníky Metropolitan, Playtime či Astronomie.

Na všechny nejdůležitější novinky se můžeš podívat ve videu:

 

Domů
Sdílet
Diskuse