Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Westwing.
22. června 2022 15:45
Čas čtení 2:19
Sponzorovaný obsah

Jak vybrat ideální pohovku nebo taburet pro svůj domov

Jak vybrat ideální pohovku nebo taburet pro svůj domov
Zdroj: Westwing
ZAJÍMAVOSTI DESIGN INTERIÉRU ZAŘÍZENÍ BYTU
Uložit Uložené

Jaká pohovka se nejlépe hodí do tvého obýváku?

Sedací soupravy a pohovky jsou srdcem každého obývacího pokoje a tvoří hlavní relaxační zónu každého domova. Sepsali jsme pro tebe pár tipů a také představili jednotlivé druhy pohovek a taburetů, které ti pomohou při výběru. Sedací nábytek by měl reflektovat současné módní trendy, ale měl by být také nadčasovým prvkem vybavení tvojí domácnosti.

Tipy, jak nejlépe vybrat novou pohovku

Důležité je si nejprve ujasnit, jakou pohovku hledáš z hlediska prostoru a rozpočtu. Mačkat se totiž na malé sedačce není nic příjemného. Stejně tak není nutné, aby ti velká sedací souprava zabírala polovinu obýváku, zatímco by ti bohatě stačila dvoumístná.

westwing
Zdroj: Westwing

Dopředu si také ujasni, jaký bude hlavní účel kupované pohovky nebo taburetu a kdo na něm bude nejčastěji sedět. Při výběru také zohledni podmínky, které u tebe doma panují a jimž bude tvoje nová sedačka muset čelit. Pokud chceš, aby ti nová pohovka vydržela co nejdéle, je důležité se o ni také řádně starat. Měl bys dbát také na to, aby znečištění nepůsobilo na potahový materiál příliš dlouhou dobu. Objev naše další tipy, jak vyčistit pohovku.

Doporučeno
Povyš styl své kuchyně na nový level. Známe nejvíc insta friendly doplňky, které teď vládnou interiérům Povyš styl své kuchyně na nový level. Známe nejvíc insta friendly doplňky, které teď vládnou interiérům 6. února 2024 8:00

Při hledání vhodného stylu sedací soupravy se drž zejména stylu, v němž je zbytek nábytku ve tvojí domácnosti, nebo alespoň v bezprostřední blízkosti nové sedačky. Pokud chceš upoutat pozornost na nový gauč, zvol výrazné barvy a netradiční tvary. 

Modulární pohovky

Modulární pohovky jsou kusy nábytku, které uspokojí každého. Jsou vhodné jak pro ty, kteří upřednostňují relaxaci, tak pro ty, pro které je nejdůležitější praktičnost. Modulové pohovky ti umožní vytvářet libovolné kombinace, které budou individuálně přizpůsobeny tobě a také tvému interiéru. Modulární sedací soupravy jsou skvělým řešením jak do malých obývacích pokojů, tak i do těch větších!

westwing, pohovka
Zdroj: Westwing

Tento typ pohovky dává možnost rozšíření o nové moduly, díky kterým se nábytek dá jednoduše měnit. Pohovku tak snadno proměníš na rohovou nebo lenošku. Zvětšíš ji, kdykoli budeš snít o novém uspořádání svého obývacího pokoje.

Moduly lze použít i samostatně a vytvořit tak jednoduchým způsobem křeslo, taburet nebo stylový konferenční stolek. Modulární pohovka Lennon z Westwing Collection má extra hluboké a pohodlné sedáky, díky kterým ji lze použít i jako pohovku vhodnou k přespání.

Rozkládací pohovky

Rozkládací sedací soupravy a pohovky jsou nenahraditelným kusem nábytku v mnoha domácnostech, zejména tam, kde je nedostatek místa nebo místností. Plní tak více funkcí v interiéru a také skvěle vypadají!

westwing, pohovka
Zdroj: Westwing

V současné době je rozkládací pohovka designovým kusem nábytku, který udává styl tvého obývacího pokoje. Rozkládací pohovky jsou tak nejen pohodlné, ale také stylové. Proto osloví i milovníky designu. Například sametové pohovky potěší svým krásným čalouněním a osloví tak milovníky glamour stylu.

Doporučeno
Z Bratislavy do Los Angeles. Klientkou Slováka Mikiho byla i Lady Gaga, jeho dům se dostal na titulku Elle Decoration Z Bratislavy do Los Angeles. Klientkou Slováka Mikiho byla i Lady Gaga, jeho dům se dostal na titulku Elle Decoration 5. listopadu 2023 14:00

Rozkládací soupravy se během chvilky promění z krásné pohovky v pohodlnou postel. Ušetříš místo ve svém bytě, a můžeš tak třeba ubytovat neohlášené hosty přes noc nebo vytvořit další ložnici ve svém obývacím pokoji.

westwing
Zdroj: Westwing

Taburety a pohovky v organickém tvaru

Pohovky a taburety v organickém tvaru jsou trendem letošní sezóny. Tato netradiční pohovka společně s taburetem se tak jednoduše stanou středobodem každého obývacího pokoje a tématem mnoha rozhovorů s přáteli.

westwing
Zdroj: Westwing

Pokud potřebuješ mít vždy po ruce nějaké to místo na sezení navíc nebo hledáš čistě designový prvek ve svém interiéru, taburety jsou ideální volba. Jsou totiž velice variabilní a můžeš je využít jako židli navíc nebo jako praktickou podložku pod nohy. Sametový taburet Alto z Westwing Collection se tak rychle může stát tvým nejoblíbenějším kusem nábytku.

Za pozornost stojí také pohovka v organickém tvaru, která přináší do interiéru jedinečný design. Díky tomu se dokonale hodí do elegantních interiérů například v glamour stylu.

Tak na co čekáš? Vyber si novou stylovou pohovku nebo taburet ještě dnes!

Domů
Sdílet
Diskuse