Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. června 2022 20:30
Čas čtení 2:01
Dominik Vetrák

Vyšla 3. série The Umbrella Academy. Jak si seriál poradil s transgender Viktorem a vyplatí se ho sledovat?

FILMY A SERIÁLY NETFLIX NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Viděli jsme první čtyři epizody z 3. série The Umbrella Academy. Drží si seriál stále kvalitu?

Netflix vydal celou třetí sérii oblíbeného sci-fi seriálu The Umbrella Academy. Po dvouleté pauze od skončení druhé série tak pokračujeme v napínavém příběhu a nikdy nekončící apokalypse, která doprovází členy týmu.

Jde o sedm lidí se speciálními schopnostmi, kteří trénovali jako tým superhrdinů, ale po smrti Bena ztratili motivaci. I když se často hádají a nespolupracují, stále jsou velmi schopnými hrdiny.

Doporučeno
Obi-Wan Kenobi nikdy nezapomněl na Anakina a rozkaz 66. První části přinesly nával nostalgie Obi-Wan Kenobi nikdy nezapomněl na Anakina a rozkaz 66. První části přinesly nával nostalgie 27. května 2022 15:30

Na konci druhé série opět zachránili svět, ale způsobili tím časový paradox, takže když se po cestování v čase ocitli v přítomnosti ve svém domě, zjistili, že některé věci jsou jiné, než jaké byly v jejich původní časové rovině.

The Umbrella Academy
Zdroj: Netflix

Záchrana světa způsobila další apokalypsu

Největší změnou je, že tým hrdinů The Umbrella Academy v této časové rovině neexistuje. Jejich adoptivní otec a trenér Sir Reginald místo nich vycvičil úplně jiné nadlidi a nazval je The Sparrow Academy. Mezi nimi je i Ben, který v této časové rovině žije, ale je velmi nepříjemný a Benovi z původních sérií se příliš nepodobá.

Anketa:
Líbí se ti nové části třetí série?
Ještě jsem je neviděl, ale brzy se do nich pustím.
Zatím se mi třetí série líbí.
Nejsem s novou sérií spokojený (do komentářů napiš proč).
Ještě jsem je neviděl, ale brzy se do nich pustím.
26 %
56 Hlasů
Zatím se mi třetí série líbí.
60 %
129 Hlasů
Nejsem s novou sérií spokojený (do komentářů napiš proč).
14 %
29 Hlasů

Z celkových deseti částí třetí série jsme viděli už čtyři a musíme říci, že nás seriál pořád baví. První dvě části byly lepší než třetí a čtvrtá, ve které tvůrci rozjeli až příliš mnoho dějových linií, ale stále jsme zvědaví, kam příběh posunou a jak hrdinové vyřeší krizi tentokrát. 

Časový paradox, který způsobili, totiž postupně likviduje celou časovou osu a pravděpodobně i celý vesmír. Tým The Umbrella Academy je jediný, kdo tomu může zabránit. Tým Sparrow Academy jim nepomáhá jen z toho důvodu, že oba týmy namísto komunikace zvolily agresivitu a neustále na sebe útočí.

The Umbrella Academy
Zdroj: Netflix


Problémová komunikace způsobila v příběhu třetí série drtivou většinu problémů. Kdyby spolu postavy více komunikovaly a chovaly se jako inteligentní dospělí jedinci, vyřešily by více problémů a předešly by zbytečným nesrovnalostem, které následně vytvářejí šílené a nepřirozené konflikty. 

Scénáristé asi nedokázali vymyslet logičtější a inteligentnější způsoby, jak příběh posunout směrem, jakým si přáli. Samostatnou kapitolou je Diegův údajný syn Stanley. Jeho nezodpovědné chování hrdinům neustále způsobuje problémy a je únavné sledovat, jak s tím nikdo nic nedělá a ani ho nepotrestá. 

Dává tranzice Vanyi na Viktora smysl?

Mírným zklamáním jsou noví hrdinové ze Sparrow Academy, kteří splňují akorát tak kritéria pro vytvoření kýčovitých postav. Velmi očekávanou dějovou změnou byla tranzice Vanyi na Viktora. Jak možná víš, herec Elliot Page 1. prosince 2020 oznámil, že projde tranzicí.

The Umbrella Academy
Zdroj: Netflix

Naštěstí z hlediska příběhu to význam dává. Nejsme si však úplně jisti, jestli tvůrci tranzici na Viktora vysvětlili dostatečně dobře. Mají na to ještě čas v dalších šesti částech, ale máme dojem, že se k tomu už moc vyjadřovat nebudou.

Je možné, že diváci, kteří o LGBTI a tranzicích nemají dostatečné informace, zůstanou zmateni, respektive zklamáni z vývoje děje. Určitě bychom přijali, kdyby tvůrci jeho změnu vysvětlili komplexněji.

Mohlo by tě zajímat:
Netflix vydá v létě každý týden 1 až 2 filmy. Těchto 10 bude stát za to
10 nejlepších hororů 21. století, které tě možná vyděsí a zaujmou více než hollywoodské strašidelné filmy
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akční a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
Domů
Sdílet
Diskuse