Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. června 2022 11:59
Čas čtení 1:11
Ilona Hobzová

Natalie Portman kvůli roli v Thorovi dřela měsíce v posilovně. „Byla to výzva,“ řekla k přípravě

Natalie Portman kvůli roli v Thorovi dřela měsíce v posilovně. „Byla to výzva,“ řekla k přípravě
Zdroj: The Walt Disney Studios/Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Thor: Láska jako hrom vstupuje do českých kin 7. července.

Fanoušci Marvelu napjatě očekávají první červencový týden, kdy do kin vstoupí pokračování oblíbené marvelovky s názvem Thor: Láska jako hrom. Jednu ze superhrdinek ve filmu ztvárnila Natalie Portman. Oblíbená herečka a držitelka Oscara pro server Variety přiznala, že kvůli roli Jane Foster musela poprvé v životě přibrat na váze a na změně své postavy dlouhé měsíce dřela v posilovně. 

Anketa:
Chystáš se na novinku od Marvelu?
Jasně!
Zas tak moc Marvelu nefandím...
Jasně!
82 %
Zas tak moc Marvelu nefandím...
18 %

Náročná příprava na roli Jane

Portman v rozhovoru pro Variety vzpomínala na natáčení filmu Černá labuť, za který si odnesla zlatou sošku. Tehdy po ní tvůrci chtěli, aby byla co nejhubenější. Kvůli natáčení Thora musela naopak přibrat a zesílit. Marvel totiž už před začátkem natáčení potvrdil, že Jane Foster bude ovládat kladivo Mjölnir stejně jako Thor. Portman přiznala, že taková příprava na roli pro ni byla velkou výzvou.

Od podzimu 2020 spolupracovala s trenérem. V posilovně cvičila už deset měsíců před začátkem natáčení a musela přizpůsobit i stravovací režim, aby nabrala svaly zejména v oblasti ramen a paží. A podle záběrů z natáčení a prvních ukázek se dřina vyplatila. 

Herečka také uvedla, že se snažila udělat dojem na své dva potomky, desetiletého Alepha a pětiletou Amalii. „Moje děti byly přímo nadšené, když navštívily natáčení a viděly mě v kostýmu. Obvykle nechtějí, abych odcházela do práce. Tady to bylo naopak,“ řekla Portman, která si na postupnou proměnu svého těla musela se svou 160centimetrovou výškou nějakou chvíli zvykat.

Snímek Thor: Láska jako hrom vstoupí do českých kin 7. července. Kromě Portman a Chrise Hemswortha v roli Thora se ve filmu objeví Christian Bale jako záporák Gorr the God Butcher, Taika Waititi jako Korg, Tessa Thompson jako Valkyrie či Russell Crowe jako řecký bůh Zeus.

Domů
Sdílet
Diskuse