Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2022 17:30
Čas čtení 2:48
Dominik Vetrák

Vysvětlujeme Ms. Marvel: Odkud Kamala získala schopnosti, co je Klan Destinových, Červené dýky a o co v seriálu vlastně jde?

FILMY A SERIÁLY DISNEY MARVEL MARVEL SERIÁLY PROGRAM DISNEY+
Uložit Uložené

Vysvětlujeme vše nejasné, co se dosud stalo v seriálu Ms. Marvel.

Seriál Ms. Marvel na Disney+ má za sebou čtyři z celkových šesti částí a my jsme s ním zatím nadmíru spokojeni. Událo se v něm ale hned několik událostí, které tvůrci ještě nestihli vysvětlit a které mají původ v komiksech.

V dnešním článku ti vysvětlíme, odkud má Kamala Khan své schopnosti, jak to souvisí s Kree a Inhumans nebo co jsou Clan Destine a Red Daggers. Pokud máš rád naše pohledy do světa Marvelu, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
Kvůli těmto seriálům si zaplatíš Netflix, Apple TV+ i HBO Max. Nic lepšího jsme letos zatím neviděli Kvůli těmto seriálům si zaplatíš Netflix, Apple TV+ i HBO Max. Nic lepšího jsme letos zatím neviděli 27. června 2022 16:30

Odkud má Ms. Marvel/Kamala Khan své schopnosti?

V komiksech dokáže Kamala natahovat a zvětšovat libovolné části svého těla. Má tak trochu lepší schopnosti než Mr. Fantastic z Fantastické čtyřky, protože například dokáže zvětšit své ruce a bít padouchy obrovskými pěstmi. V seriálu jí tvůrci změnili schopnosti.

Díky svým genům pocházejícím od Džinů a zázračnému náramku dokáže vytvářet pevnou krystalickou hmotu, kterou může útočit, chránit se jí, a dokonce ji využívat k pohybu ve vzduchu. V komiksech její schopnosti odemkla záhadná mlha, která probudila její Inhumans geny. V seriálu však není potomkem Inhumans, ale takzvaných Džinů.

Ms. Marvel Disney+ marvel seriál
Zdroj: Disney+

Kdo jsou Džinové a Inhumans?

Inhumans představují skupiny lidí, které si v dávných dobách planety Země vyhlédla rasa Kree. Prováděla na nich různé experimenty, později ale planetu opustila. Z jejich pokusných zajatců se stali lidé s nadpřirozenými schopnostmi a genetickým kódem odlišným od lidí –⁠ Inhumans.

Pokud jsi viděl snímek Doctor Strange in the Multiverse of Madness, jeden člen týmu Inhumans v něm byl. Black Bolt (herec Anson Mount) je vůdcem týmu a svým hlasem dokáže zabíjet. 

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem 1. dubna 2024 14:00

Nevíme, proč se tvůrci ve studiu Marvel rozhodli pozměnit Kamalinu identitu. Možná proto, že Inhumans zatím nepředstavili a nic o nich pořádně nevíme. Kamala je tedy původem z rasy Džin. Může se však stát, že nakonec budou Džinové jen jedním z pojmenování pro Inhumans.

Co je Clan Destine/Klan Destinových?

Zakladatelem klanu je v komiksech Adam of Destine. Zázračný kluk se narodil ve 12. století a je nesmrtelný. Vždy, když se vážně zranil, ho uzdravila tajemná Elalyth z rasy Džinů. Adam s ní později zplodil spoustu dětí se superschopnostmi. Adam jednoho dne zabil jedno ze svých mnoha dětí, protože se obával, že se z něj stal padouch. Rodina se rozpadla a někteří začali dělat nekalé věci.

Kdo je Red Dagger?

Pákistánský hrdina Kareem, který bojuje s pouličním zločinem, je s Kamalou kamarád. Nemá žádné schopnosti, ale je to velmi zručný bojovník. V seriálu se z jednoho hrdiny jménem Red Dagger stala celá skupina kladných hrdinů, ale zdá se, že důležitý bude jen Kareem.

Ms. Marvel
Zdroj: Marvel Studios

O co jde záporákům?

Jak nám vysvětlil Waleed, chtějí přemostit svou dimenzi Noor s tou naší, a to pomocí náramku, který má Kamala. Pokud se jim to povede, jejich dimenze pohltí tu naši.  

Co se skrývá za náramkem?

Náramek našla Kamalina prababička Aisha, která byla důležitou členkou Džinů. Ty vyhnali z dimenze Noor, zatím ale nevíme proč. V naší dimenzi jsou již více než sto let a snaží se dostat domů. Zdá se však, že náramky byly dva. Na internetu existuje teorie, že druhý náramek má napojení na magické kruhy z filmu Shang-Chi.

Shang-Chi
Zdroj: Marvel Studios

Aisha našla náramek na useknuté ruce, která se svým zbarvením podobala ruce člověka z rasy Kree. Tu nám studio Marvel představilo již ve filmu Captain Marvel, jehož pokračování se jmenuje The Marvels a kromě Carol Danvers alias Captain Marvel v něm bude mít roli také Kamala Khan alias Ms. Marvel.

Tvůrci marvelovek tak v budoucnu mohou spojit Ms. Marvel, Captain Marvel, rasu Kree, Džiny a Inhumans nějakým způsobem dohromady.

 

Mohlo by tě zajímat:
Netflix vydá v létě každý týden 1 až 2 filmy. Těchto 10 bude stát za to
10 nejlepších hororů 21. století, které tě možná vyděsí a zaujmou více než hollywoodské strašidelné filmy
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akční a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
Domů
Sdílet
Diskuse