Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2022 14:16
Čas čtení 1:00
Ema Stanovská

Amber Heard žádá odvolání nebo zrušení červnového verdiktu. Vadí jí nedostatečné odůvodnění poroty a vysoké odškodné

Amber Heard žádá odvolání nebo zrušení červnového verdiktu. Vadí jí nedostatečné odůvodnění poroty a vysoké odškodné
Zdroj: TASR/AP/Evelyn Hockstein/Pool
NEWS AMBER HEARD JOHNNY DEPP ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Právní tým herečky tvrdí, že rozsudek měl několik problémů.

Amber Heard usiluje o odvolání nebo zrušení červnového verdiktu ve významném soudním sporu mezi ní a bývalým manželem Johnnym Deppem. Právní tým herečky tvrdí, že rozsudek má několik problémů včetně nedostatečného právního odůvodnění, nesprávně prověřené poroty a nepřiměřeně vysokého odškodného. Informuje o tom portál Independent.

Doporučeno
10 zajímavostí o Johnnym Deppovi, o kterých (možná) nevíš 10 zajímavostí o Johnnym Deppovi, o kterých (možná) nevíš 9. června 2022 9:30

Právní zástupkyně Elaine Bredehoft v dokumentech uvádí, že případ se opírá o chybnou právní logiku. Tvrdí, že tvrzení Johnnyho Deppa „vycházejí výlučně z teorie o pomluvách, ale nezahrnují důkazy o tom, že by vyjádření Amber Heard byla skutečně nepravdivá“.

Bredehoft také tvrdí, že hercův právní tým řekl, že se bude soustředit jen na období po vydání článku, ale přitom rozebíral i dřívější události a prohlášení z roku 2016.

Amber Heard
Zdroj: TASR/AP/Jim Lo Scalzo/Pool Photo

V návrhu žádá nový soudní proces, nový rozsudek nebo úplné zamítnutí žaloby Johnnyho Deppa.

Podle Amber Heard se také během soudu vyskytly problémy s důvěryhodností poroty. V podání poukazuje na porotce č. 15, který měl podle ní v soudních záznamech jiné datum narození než ve veřejně dostupných informacích. To podle ní vyvolává otázky o důkladnosti procesu.

Ben Chew, který vede právní tým Johnnyho Deppa, řekl Courthouse News, že odvolání bylo „takové, jaké jsme očekávali, jen dlouhé, a ne věcné“.

Sedmičlenná porota minulý měsíc rozhodla ve prospěch Deppa, když konstatovala, že jeho exmanželka ho očernila v článku z roku 2018 v deníku The Washington Post, ve kterém naznačila, že jí ubližoval. Soud jí nařídil zaplatit 15 milionů dolarů jako odškodné a náhradu škody. Několik dní po rozsudku herečka prohlásila, že porotu neobviňuje z ničeho a svého bývalého manžela stále miluje.

Domů
Sdílet
Diskuse