Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2022 15:19
Čas čtení 0:39
Adéla Ježková

Brnem a jeho okolím se proháněli opilí koloběžkáři. Čeká je tučná pokuta

Brnem a jeho okolím se proháněli opilí koloběžkáři. Čeká je tučná pokuta
Zdroj: Unsplash/Vlad B/volně k užití
NEWS BRNO POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Policisté museli řešit případ opilých koloběžkářů.

„Začátek prázdnin pravděpodobně pořádně slavila padesátiletá žena. Svůj zážitek možná chtěla povýšit projížďkou na elektrokoloběžce,“ uvedl v prohlášení policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Dodal, že jízdu v Brněnské ulici v Dobšicích nezvládla, vjela na středový ostrůvek a havarovala. Přivolaní policisté měli o příčině havárie okamžitě jasno – na vině byl určitě alkohol. Domněnku potvrdila i dechová zkouška, při níž přístroj ukázal tři promile. Ženu s blíže nespecifikovanými zraněními převezli záchranáři do nemocnice.

Podobnou zkušenost má i čtyřiapadesátiletý muž, který v pátek večer havaroval v Bzenci u Veselí nad Moravou. Nejenom, že také skončil se zraněním v nemocnici, ale i u něj dechová zkouška prokázala velké množství vypitého alkoholu, a sice 3,16 promile. „Při průjezdu obcí nezvládl řízení elektrokoloběžky a skončil v příkopu, kde jej našli kolemjdoucí,“ popsal Malášek.

Oba opilé koloběžkáře čeká podle policistů tučná pokuta, jejíž maximální hodnota se může vyšplhat až na padesát tisíc korun. Dej raději pozor na svoje bezpečí, až také příště zvolíš koloběžku. Vztahují se na tebe stejná pravidla jako na cyklisty.

Domů
Sdílet
Diskuse