Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2022 18:34
Čas čtení 0:58
Barbora Volfová

Tvůrci Stranger Things připravují novou adaptaci seriálu Death Note

NEWS NETFLIX STRANGER THINGS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Death Note neboli Zápisník smrti v psané i animované podobě je jednou z nejznámějších a nejuznávanějších sérií na světě, která v průběhu let získala mnoho ocenění.

Tvůrci Stranger Things, bratři Dufferovi, mají na to do listu další akční projekt, a to adaptaci populárního anime seriálu Death Note neboli Zápisník smrti, která bude součástí jejich nejnovější produkční společnosti s názvem Upside Down Pictures. Informuje o tom server Collider.

 
Bratři Matt a Ross zatím neprozradili mnoho informací. Jediné, co víme, je, že půjde o hranou verzi známé japonské mangy a anime. Netflix se již dříve pokoušel o hranou adaptaci Zápisníku smrti, a to snímkem z roku 2017 režiséra Adama Wingarda, ve kterém hráli například Nat Wolff, Lakeith Stanfield, Margaret Qualley, Shea Whigham či Paul Nakauchi. Film ale takový úspěch, jaký má původní seriál, nesklidil.

Duffer Brothers.
Duffer Brothers. Zdroj: Wikimedia/Volně k užití
Death Note začal jako manga, kterou napsal Tsugumi Ohba a ilustroval Takeshi Obata. Příběh sleduje Lighta Yagamiho, středoškolského studenta, který narazí na titulní Death Note, černou knihu, která mu dává možnost zabít každého, koho do ní napíše, pokud zná jeho jméno a tvář. Death Note v psané i animované podobě je jednou z nejznámějších a nejuznávanějších sérií na světě, která v průběhu let získala mnoho ocenění.

Filmy produkované společností Upside Down Pictures se podle bratří Dufferových zaměří především na vytvoření takových příběhů, ve kterých se obyčejné setkává s neobyčejným, srdce vítězí nad cynismem a velká podívaná koexistuje s důvěrným propracováním postav. Death Note by měl být jen jeden z pěti projektů, které tvůrčí duo připravuje pro Netflix, informuje server Holywood Reporter. Dále by měli Dufferovi adaptovat například Talisman, knihu z roku 1984, na které se podílel Stephen King.

Domů
Sdílet
Diskuse