Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2022 18:30
Čas čtení 0:59
Adéla Ježková

Fotbal bez piva? Na mistrovství světa v Kataru bude prodej alkoholu zřejmě přísně omezen

Fotbal bez piva? Na mistrovství světa v Kataru bude prodej alkoholu zřejmě přísně omezen
Zdroj: Unsplash/Julia Nastogadka/volně k užití
NEWS ALKOHOL FOTBAL MS 2022 V KATARU ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Fotbaloví fanoušci budou mít možná během zápasů mistrovství světa zakázáno kupovat si na stadionu pivo. FIFA však uvedla, že zákaz by se netýkal VIP salónků.

Stánky na stadionech v Kataru pravděpodobně nebudou během zápasů mistrovství světa prodávat pivo, informuje německá veřejnoprávní rozhlasová a televizní společnost Deutsche Welle. Mistrovství má začít letos v listopadu a trvat čtyři týdny. Jedná se o první fotbalovou akci takového rozsahu, která se koná na Blízkém východě.

Doporučeno
Fanoušci pašující na fotbalové mistrovství světa v Kataru drogy mohou dostat až trest smrti Fanoušci pašující na fotbalové mistrovství světa v Kataru drogy mohou dostat až trest smrti 6. června 2022 15:42

„Na stadionech se plány ještě dokončují, ale v současné době se diskutuje o tom, že fanoušci si budou moci dát pivo při příchodu a při odchodu ze stadionu, ale pivo se nebude podávat během zápasu ani uvnitř stadionu,“ řekl jeden ze zdrojů agentuře Reuters, na kterou se DW odvolává. 

Na svých webových stránkách FIFA nicméně uvádí, že ve VIP salóncích na stadionech bude k dispozici pivo, šampaňské, vína vybraná someliéry a prémiové lihoviny. 

MS 2022 v Katare
Zdroj: Gettyimages/Pixsell/MB Media/Contributor

Pití alkoholu na veřejných místech v Kataru je zakázáno a alkohol se zde může prodávat jen za přísných omezení. Země má pouze jeden oficiální obchod s alkoholem, kde si jej nemuslimští návštěvníci mohou koupit – ovšem pouze za předpokladu, že mají zvláštní licenci.

Katar si ovšem podle The Washington Post vyzkoušel pravidla týkající se alkoholu již při mistrovství světa klubů v roce 2019, kdy byla na okraji Dauhá vytvořena „pitná zóna“. Fanouškovská zóna pro zhruba 40 000 lidí by mohla vzniknout i na podzim. Očekává se, že turnaj navštíví přibližně 1,2 milionu fanoušků.

Domů
Sdílet
Diskuse