Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2022 9:58
Čas čtení 1:17
Adéla Ježková

Londýnské letiště Heathrow žádá letecké společnosti, aby přestaly prodávat letenky. Chybí zaměstnanci

Londýnské letiště Heathrow žádá letecké společnosti, aby přestaly prodávat letenky. Chybí zaměstnanci
Zdroj: ČTK/AP/Frank Augstein
NEWS CESTOVÁNÍ VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Letiště Heathrow žádá letecké společnosti, aby přestaly prodávat další letenky na letošní léto. Hodlá totiž omezit počet odbavených cestujících na 100 tisíc denně až do 11. září.

Letiště tak reaguje na nedostatek pracovních sil, informuje server CNN„V posledních několika týdnech, kdy počet odlétajících pravidelně překračoval 100 tisíc denně, jsme začali pozorovat, že kvalita služeb klesá na úroveň, která není přijatelná,“ uvedl v otevřeném dopise generální ředitel letiště John Holland-Kaye.

Tímto krokem chce podle svých slov zajistit, že všichni, kteří cestují přes Heathrow, budou mít bezpečnou a spolehlivou cestu a dorazí do cíle se svými zavazadly. Ještě v roce 2018 přitom činil denní počet cestujících procházejících londýnským letištěm Heathrow téměř 220 tisíc.

Dodal, že již byl prodán nadměrný počet míst, a proto musí letecké společnosti prodej letenek zastavit. I přes omezení bude denní počet odletů v létě v průměru 104 tisíc, což znamená denní přebytek 4 000 míst. „Z těchto 4 000 denních míst je v současné době cestujícím prodáno v průměru jen asi 1 500 míst, a proto žádáme naše partnery z řad leteckých společností, aby prodej letenek na léto zastavili,“ uvedl Holland-Kaye.

Doporučeno
Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím 18. dubna 2024 17:43

Podle serveru Standard je jedním z významných faktorů omezení počtu cestujících nedostatek pozemního personálu, který je smluvně najímán leteckými společnostmi, aby zajišťoval odbavení, nakládku a vykládku zavazadel a otáčení letadel. Již v pondělí ráno nařídilo londýnské letiště zrušit přibližně 60 letů, aby se vyrovnalo s poptávkou, což ovlivnilo plány přibližně 10 tisícům cestujících.

„Letecké společnosti předpovídaly silnější provoz než Heathrow. Zjevně se zcela zmýlily. Říct leteckým společnostem, aby přestaly prodávat – to je od letiště směšné,“ komentoval rozhodnutí šéf Mezinárodní asociace letecké dopravy Willie Walsh. 

Domů
Sdílet
Diskuse