Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2022 18:12
Čas čtení 1:02
Vojtěch Vanda

VIDEO: Policie v Praze vysvobodila půlroční holčičku z vyhřátého auta. Matka si prý neuvědomila, že by se mohlo něco stát

VIDEO: Policie v Praze vysvobodila půlroční holčičku z vyhřátého auta. Matka si prý neuvědomila, že by se mohlo něco stát
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Holčička strávila v autě půl hodiny a celá rudá brečela v autě. Proto museli zakročit policisté, kteří rozbili zadní okénko a vytáhli dítě ven.

Ani v extrémních vedrech se někteří lidé nepoučí a nechávají své děti v rozpálených autech. Jeden takový případ museli řešit pražští policisté v Orlické ulici. Oznamovatelka uvedla, že již čtvrt hodiny stojí u auta, na nějž svítilo slunce a v němž je zhruba půlroční, zcela rudá plačící holčička. Hlídka ji proto musela vysvobodit vytažením z vozu pomocí rozbití zadního skla.

Doporučeno
Horko a zvířata: Jak se ve vedrech postarat o domácího mazlíčka Horko a zvířata: Jak se ve vedrech postarat o domácího mazlíčka 20. června 2023 13:00

Policie hovoří o tom, že s velkou pravděpodobností zabránila velkému neštěstí. Batole, které bylo zavřené v autě, totiž čekalo na svou maminku, která si asi půl hodiny zařizovala nějaké věci.

„Linku tísňového volání kontaktovala oznamovatelka s tím, že v Orlické ulici stojí vozidlo s pootevřeným okénkem a malým batoletem v dětské sedačce uvnitř. Oznamovatelka celá rozrušená dodala, že u vozidla stojí minimálně čtvrt hodiny, na vozidlo pálí sluníčko a ona má o batole velký strach,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Po příjezdu hlídka zjistila, že je dítě opravdu uvnitř celé zpocené. Z obavy o jeho život jej tak pomocí rozbití zadního okénka z vozu vytáhla. A než přišla na místo matka, měla dítě ve své péči oznamovatelka. Po jejím příchodu matka uvedla, že si odběhla něco zařídit a byla pryč necelou půl hodinu. Prý netušila, že by se mohlo něco stát.

Dítě bylo z preventivních důvodů předáno do péče záchranné služby, která jej odvezla do nemocnice. „Touto cestou bychom rádi apelovali na všechny matky i otce, aby v současných vedrech nepodceňovali možné nebezpečí, a pokud je to jen trochu možné, aby se zamysleli nad možnými následky, jak by je jejich ‚netušení a zařizování‘ mohlo poznamenat na celý život,“ dodal Rybanský.

Domů
Sdílet
Diskuse