Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
25. července 2022 11:58
Čas čtení 0:48

Moldavsko se obává invaze, před Ruskem prý není nikdo v bezpečí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Moldavsko se obává invaze, před Ruskem prý není nikdo v bezpečí
Zdroj: TASR/AP Photo/Manuel Balce Ceneta, Pool

Moldavská premiérka Natalia Gavrilița v neděli uvedla, že se velmi obává další invaze Ruska. Před zemí, která koncem února zaútočila na Ukrajinu, prý není nikdo v bezpečí.

Moldavská premiérka Natalia Gavrilița v neděli v pořadu Fareed Zakaria GPS televize CNN promluvila o válce na Ukrajině. Moldavsko se podle ní velmi obává ruské invaze a před zemí, která zahájila válku bez ohledu na mezinárodní právo, prý nikdo není v bezpečí, informuje The Hill.

24. července 2022 16:37 Čas čtení 0:54 Válka na Ukrajině trvá již 5 měsíců. Zelenskyj věří, že se jim podaří vyhnat Rusy z okupovaných území Válka na Ukrajině trvá již 5 měsíců. Zelenskyj věří, že se jim podaří vyhnat Rusy z okupovaných území

Moldavská premiérka Natalia Gavrilița v neděli uvedla, že se velmi obává další ruské invaze. „Je to zatím hypotetický scénář, ale pokud se vojenské akce Ruska přesunou směrem k Oděse, budeme velmi znepokojeni,“ řekla.

„Ruské invaze se obáváme již nyní, obzvláště v době, kdy se vojska nacházejí na území odštěpeneckého Podněstří. Děláme vše proto, abychom udrželi mír, stabilitu a abychom zajistili, že se boje nebudou stupňovat,“ doplnila. 

Moldavsko obývá zhruba 2,5 milionu obyvatel. I ono bylo do roku 1991 součástí Sovětského svazu a oddělilo se od něj ve chvíli, kdy se rozpadl. Strach z invaze ruských vojsk na Moldavsko zesílil v březnu tohoto roku, kdy se na internetu objevila fotografie běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka, jak na bojové mapě ukazuje na Moldavsko.

24. července 2022 12:52 Čas čtení 1:12 Rusové přiznali útok na Oděsu. Ještě včera tvrdili, že s ním nemají nic společného Rusové přiznali útok na Oděsu. Ještě včera tvrdili, že s ním nemají nic společného

Putinova agrese prý vytvořila „obtížnou situaci“ nejen pro Moldavsko, ale i další evropské země. „Pokud nějaká země zahájí válku bez ohledu na mezinárodní právo, tak nikdo není v bezpečí. Myslím, že znepokojeno je mnoho zemí,“ dodala Gavrilița.

Domů
Sdílet
Diskuse