Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
30. července 2022 20:06
Čas čtení 0:21

Notre-Dame se po ničivém požáru znovu otevře veřejnosti v roce 2024

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Notre-Dame se po ničivém požáru znovu otevře veřejnosti v roce 2024
Zdroj: Pixabay/nkoks/volně k užití

Pařížskou památku z 13. století zachvátil v dubnu 2019 ničivý požár, který vyvolal obrovský příval emocí i solidarity napříč celým světem.

Podle francouzské ministryně kultury Rimy Abdul Malak je pařížská katedrála Notre-Dame na dobré cestě znovu otevřít své brány veřejnosti. Informovala o tom britská stanice BBC.

Podle ministryně kultury již skončila fáze vyklízení v rámci projektu obnovy, takže koncem léta mohly začít rekonstrukční práce. Znovu otevřít by se katedrála podle odhadu Abdul Malak mohla v roce 2024.

25. července 2022 13:29 Čas čtení 1:15 Francouzi jdou do boje s plýtváním elektřinou. Klimatizované obchody budou muset zavírat dveře, jinak jim hrozí pokuta 750 eur Francouzi jdou do boje s plýtváním elektřinou. Klimatizované obchody budou muset zavírat dveře, jinak jim hrozí pokuta 750 eur

Pařížskou památku z 13. století zachvátil v dubnu 2019 ničivý požár, který vyvolal obrovský příval emocí i solidarity napříč celým světem. Od té doby probíhá rozsáhlý restaurátorský projekt, jehož cílem je obnovit její původní podobu.

notre-dam
Zdroj: Wikimedia/Wandrille de Préville/na voľné použitie
Domů
Sdílet
Diskuse