Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík
31. července 2022 8:57
Čas čtení 1:12

Amanda Nunes má v UFC znovu dva opasky. Juliannu Peñu zdolala dominantně na body po napínavé a krvavé pětikolové válce

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Amanda Nunes má v UFC znovu dva opasky. Juliannu Peñu zdolala dominantně na body po napínavé a krvavé pětikolové válce
Zdroj: Getty Images/Carmen Mandato

Brazilka si vzala zpět svůj ztracený opasek a plánuje nadále kralovat dvěma divizím.

Když dvojnásobná šampionka, Brazilka Amanda Nunes, v prosinci loňského roku přišla po pěti letech o cenný titul v nejprestižnější MMA lize světa UFC, všichni byli šokováni. Přemohla ji sebevědomá vítězka 18. sezóny reality show The Ultimate Fighter Julianna Peña submisí v druhém kole.

Nunes tehdy přišla o pásek v bantamové váze (do 62 kg), přičemž ten z pérové váhy (do 66 kg) jí zůstal. Na turnaji UFC 277, který se konal v noci ze soboty na neděli, se tyto rivalky znovu utkaly tváří v tvář v kleci. Jejich odvetný zápas však tentokrát skončil úplně jinak. Nunes totiž vyrovnala skóre a vybojovala si svůj pásek zpět dominantním výkonem po pěti kolech.

25. července 2022 7:00 Čas čtení 5:15 Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa UFC (@ufc)

Peñu sice nedokázala ukončit, na body ale jasně vyhrála u všech rozhodčích. Napínavý a krvavý duel byl ze začátku velmi vyrovnaný, a Brazilka dokonce Peñu posadila pravým hákem na zem, takže jí to Nunes vrátila v druhém kole dvojnásob. A i když se párkrát v zápase dostala ještě do menších problémů, dokázala si místy i vysloveně takticky pohlídat výhru.

8. února 2022 7:00 Čas čtení 8:07 Historie ženského MMA aneb jak ženy navždy změnily svět bojových sportů Historie ženského MMA aneb jak ženy navždy změnily svět bojových sportů

V zábavném pozápasovém rozhovoru si se dvěma pásky přes ramena vyžádala od fanoušků jedno pivo, které chtěla rychle přinést do klece. Obě bojovnice před odvetným zápasem jako trenérky mentorovaly budoucí zápasníky a zápasnice UFC v populární 30. sezóně reality show The Ultimate Fighter. Na jejím konci se spolu vždy trenéři či trenérky poperou.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa UFC (@ufc)

Mohlo by tě zajímat:
Žebříček TOP bondovek: Agent ve službách MI6 s povolením zabíjet jménem Jejího Veličenstva. Které filmy o 007 jsou ty nejlepší?
– Když už nezbývá nic jiného, než se tomu zasmát: Krátké citáty, které zlepší tvůj den
Kdo je nejsilnější hrdina Marvelu a v jakých filmech ještě uvidíme postavy, jako jsou Doctor Strange, Thor, Daredevil či Spider-Man?

Domů
Sdílet
Diskuse