Oslovili jsme 12 českých obchodních řetězců a fast foodů a zeptali jsme se jich, zda ze svého sortimentu plánují vyřadit tzv. rychlokuřata a proč se nezavázaly ke zlepšení životních podmínek kuřat podle požadavků European Chicken Commitment (ECC).
Nezisková organizace OBRAZ – Obránci zvířat zveřejnila jen před pár týdny znepokojující záběry ze standardních chovů kuřat v Česku, na nichž jde jasně vidět, jak kuřata trpí a umírají v nedůstojných podmínkách. Ochránci zvířat spolu s videem spustili kampaň Rychlokuřata, která mimo jiné klade důraz na to, aby obchodní řetězce přestaly nabízet ona nebohá kuřata svým zákazníkům, čemuž jsme se věnovali i my v Refresheru.
Oslovili jsme 12 českých obchodních řetězců a fast foodů a zeptali jsme se jich, zda ze svého sortimentu plánují vyřadit tzv. rychlokuřata a proč se nezavázaly ke zlepšení životních podmínek kuřat podle požadavků European Chicken Commitment (ECC).
Z obyčejných kuřat se během 5 týdnů stanou dvoukilová monstra se zlomenými kostmi a selhávajícími orgány
Nezisková organizace OBRAZ – Obránci zvířat zveřejnila koncem července záběry standardních chovů kuřat v Česku. Na znepokojujících snímcích jsi mohl vidět tzv. rychlokuřata, která jsou vyšlechtěna takovým způsobem, aby s vynaložením minimálních nákladů dorostla co nejrychleji do co největších objemů svalstva. Takových kuřat se u nás podle organizace ročně odchová asi 140 milionů, a je tak více než pravděpodobné, že znetvořená kuřata, která celý život trpí, končí i na tvém talíři.