Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
23. srpna 2022 8:30
Čas čtení 0:39

Zemřel vývojář indie hry Waves Rob Hale. Na jeho přání bude ke stažení zdarma

Kategorie:
Tech
Uložit Uložené
Zemřel vývojář indie hry Waves Rob Hale. Na jeho přání bude ke stažení zdarma
Zdroj: STEAM/propagační materiál

Haleův první projekt Waves vyšel v roce 2011. Pokračování, Waves 2: Notorious, zůstane kvůli předčasnému odchodu vývojáře v polovině vývoje. I tak jej však bude možné stáhnout zdarma, stejně jako první hru.

Vývojář her Rob Hale, známý také jako Squid in a Box, zemřel tento měsíc na rakovinu. Haleův partner CJ oznámil tuto zprávu na fóru Steamu k Haleově další hře Waves 2. Podle Haleova posledního přání CJ zpřístupnil vývojářovy hry Waves a Waves 2 zdarma ke stažení na Steamu. Uvedl to server PCGamer.

„Bylo to něco, o čem Rob v posledních dvou měsících stejně uvažoval, protože se jeho zdravotní stav dostal do výraznějších potíží,“ uvedl CJ ve vyjádření na herní platformě, kde si také hru můžeš stáhnout„Doufám, že to lze považovat za dárek na rozloučenou všem, kteří ještě žádnou z těchto her nehráli.“

12. srpna 2022 19:23 Čas čtení 0:54 Zahraj si hry studentů prvního ročníku herního designu na FAMU Zahraj si hry studentů prvního ročníku herního designu na FAMU

Haleův první projekt Waves vyšel v roce 2011. Pokračování, Waves 2: Notorious, zůstane kvůli předčasnému odchodu vývojáře zakonzervováno v polovině vývoje. „Během let, kdy jsme byli spolu, vždycky snil ve velkém a usilovně se snažil vytvořit tu nejlepší hru, jakou mohl. Waves 2 zůstane nedokončená, ale to mi neubírá nic z mého obdivu a hrdosti, kterou jsem k Robovi vždy cítil,“ uvedl CJ.

Domů
Sdílet
Diskuse