Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
24. srpna 2022 18:03
Čas čtení 0:50

Mladík se v Brně rozhodl vykrást areál městské policie, nachytali jej s mixážním pultem

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Mladík se v Brně rozhodl vykrást areál městské policie, nachytali jej s mixážním pultem
Zdroj: Městská policie Brno

Krádež elektroniky, která v tomto případě proběhla, je víc než přestupek. Mladík, který chtěl strážníkům sebrat ozvučení, spáchal trestný čin.

Někdy myšlenkové pochody lidí nedávají smysl. To nejspíš napadlo strážníky z brněnské městské policie, kteří v noci z pondělí na úterý museli zasahovat v areálu, jenž sama policie spravuje. Na dopravním hřišti na Riviéře totiž objevili muže, který se policistům rozhodl ukrást mixážní pult a mikrofony z jedné z budov. Hodnota elektroniky přesáhla 10 tisíc korun, a proto se dopustil trestného činu.

19. srpna 2022 10:56 Čas čtení 0:47 VIDEO: Nebýt rychlé reakce řidiče, skončila by pod tramvají. Brněnský dopravní podnik zveřejnil odstrašující video VIDEO: Nebýt rychlé reakce řidiče, skončila by pod tramvají. Brněnský dopravní podnik zveřejnil odstrašující video

Možná malá prozíravost, možná neznalost. Čtyřiadvacetiletý muž se nicméně svým plánem vykrást dopravní hřiště sám lapil do sítě. K provedení se rozhodl v noci z pondělí na úterý na brněnské Riviéře, kde se nachází rozsáhlý areál.

„Už v okamžiku, kdy se snažil odsunout ochrannou plachtu kryté výukové plochy, ho pozorovala ostraha,“ zmínil mluvčí městské policie Jakub Ghanem. „Strážníci čtyřiadvacetiletého muže přistihli, když vycházel z budovy. V batohu měl mikrofony a v tašce odložené na ploše dopravního hřiště mixážní pult,“ uvedl.

Mladík nejprve tvrdil, že si přišel odskočit na toaletu během svého cvičení, které prý údajně prováděl na workoutovém hřišti. Netrvalo ale dlouho a dvěma hlídkám, které se přišly na jeho nekalé jednání podívat, přiznal, že vypáčil schránku s elektronikou.

Zloděj, přestože to možná původně netušil, se tak dopustil mnohem větší škody, než čekal. „Hodnota věcí přesáhla deset tisíc korun a mladík je podezřelý z trestného činu,“ dodal Ghanem.

Domů
Sdílet
Diskuse