Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek vznikl v rámci mediální spolupráce se společností EduFestival.
14. září 2022 9:01
Čas čtení 1:54

Přijď rozvíjet svůj talent a najít vzdělání v oboru, který tě baví. EduFestival je pro všechny, kteří řeší kariérní směr

Přijď rozvíjet svůj talent a najít vzdělání v oboru, který tě baví. EduFestival je pro všechny, kteří řeší kariérní směr
Zdroj: Unsplash/Brooke Cagle
KULTURA ŠKOLA A STUDIUM VYSOKÁ ŠKOLA VZDĚLÁNÍ
Uložit Uložené

Na akci se můžeš potkat se zástupci zahraničních škol, poslechnout si zajímavé řečníky nebo si udělat osobnostní test.

Zvolit si studijní zaměření neznamená rozhodnout se, na jaké škole příštích pár let zabiješ čas. Je to volba, která ve velkém ovlivní tvůj kariérní život, proto je důležité věnovat otázce vzdělávání velkou pozornost.

Najít obor, kde efektivně uplatníš své schopnosti, ti může pomoci kariérní poradenství. „Systematická práce s identifikací a rozvojem individuálních talentů pomáhá studentům zorientovat se v možnostech na trhu práce i výběru oborů, na které se soustředí při dalším studiu,“ vysvětluje princip kariérního poradenství studijní poradkyně Kristýna Havlíková z Education.cz. Pokud ti dává smysl rozvíjet svůj talent a hledat cesty, jak se s ním uplatnit v zaměstnání či podnikání, je EduFestival akce právě pro tebe. 

studentka
Zdroj: Pexels/Anastasiya Gepp

O talentu i možnostech ve vzdělání

EduFestival je unikátní studijní festival, který 4. října 2022 do pražského Cubex Centra přivede odborníky na vzdělávání i studium v zahraničí, kouče, kariérní poradce a úspěšné mladé podnikatele. Pro zájemce o studium v zahraničí je festival unikátní možností setkat se se zástupci středních škol z USA, Kanady i Velké Británie.

Cílem akce je přinést ty nejzajímavější informace a zkušenosti odborníků na vzdělávání a inspirovat studenty i rodiče, aby využili možnosti, které české i zahraniční školy nabízí. Účastníkům festivalu bude k dispozici kariérní centrum, kde si zdarma mohou projít osobnostním testem a poradit se s kariérním poradcem. 

Na dvou pódiích vystoupí řečníci, kteří budou probírat různá témata. O talentu bude mluvit mentální kouč a bývalý trenér Jaromíra Jágra, Marián Jelínek, o studiu na Oxfordu studentka Hana Bernhardová. Svoje zkušenosti z podnikání během studií předají mladí podnikatelé Jan Sláma, Anna Veselá a Libor Hoření. Festival také přinese spoustu dalších témat od využití technologií ve výuce až po kompetence budoucnosti. 

získat vstupenku
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Education CZ (@educationcz)

Pro středoškoláky: O talentu, výběru školy i kariéře

Středoškolským studentům festival přinese přednášky a diskuse zaměřené na hledání talentu. Konzultant ve vzdělávání Petr Chára se bude věnovat otázce, jestli je potřeba hledat vhodnou školu a kdy nad tím začít přemýšlet. 

Pro rodiče: O kvalitním vzdělávání v ČR i zahraničí

Během odpoledního programu čekají účastníky témata zaměřená na budování rodinných firem a roli školy v rozvoji talentu. Diskutovat přijdou Bob Kartous z Pražského inovačního institutu, Pavla Lioliasová z EDUinu a zástupci z řad oceňovaných učitelů, např. Daniel Pražák nebo Marek Valášek. Posledním diskutujícím bude podnikatel ve vzdělávání a majitel střední školy Tomáš Jízdný.

Pro školy: O virtuální realitě i digitální hygieně

Dopolední program se zaměří na školy. Učitelé tak budou moci sdílet své zkušenosti v poradním kruhu nebo se inspirovat přednáškou o využití virtuální reality ve výuce. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Education CZ (@educationcz)


Celou akcí bude provázet bývalá moderátorka a reportérka České televize Linda Bartošová. Vstupenky na festival jsou zdarma, kapacita je však omezená. Zájemci se mohou registrovat na webu EduFestival a získat základní nebo VIP vstupenku. VIP vstup jim umožní setkat se se zástupci zahraničních středních škol. 

Přijď se 4. 10. 2022 inspirovat a dozvědět o možnostech, které ti vzdělávání v ČR i v zahraničí otevírá. Celý program i možnost registrace najdeš na www.edufestival.cz

Domů
Sdílet
Diskuse